Porumbei, iepuri şi păsări de curte, în expoziţie la Arad

Publicat de actualitati-arad in 21 Feb, 2013 | Parerea ta

IMG_3915GALERIE FOTO Aproximativ 400 de exemplare de porumbei, păsări de curte şi animale de blană, unele declarate campioane ale raselor din care provin, sunt, la Arad, unde pot fi văzute până duminică.

Expoziția este organizată în incinta fostului restaurant din Stația CFR. Organizatorii expoziției sunt cei de la Asociaţia crescătorilor de porumbei, păsări de curte şi animale de blană Arad, iar exemplare expuse sunt ale unor crescători din judeţele Arad, Timiş, Caraş Severin şi Bihor.

„Sunt exemplare care sunt campioane ale rasei din care provin. Ele au fost premiate la diferite expoziţii. Sunt exemplare care valorează sute de lei”, a spus Codrin Moru, preşedintele Asociaţiei crescătorilor de porumbei, păsări de curte şi animale de blană Arad.

În expoziţia de la Arad pot fi văzuţi porumbei din mai multe rase, King, Voiajori Americani, Tippler, Încălţaţi, Uriaş Maghiar, Zburător de Szeged, Pescăruş Chinezesc, Carunculat de Oradea.

De asemenea, iepurii expuşi sunt din rase precum Loch pitic, Uriaş Gri (exemplarele cântăresc între 6 şi 8 kilograme), Marele Berbec Albastru.

Vizitatorii expoziţiei mai pot să vadă păsări de curte (găini şi cocoşi) din rasele Hamburg, New Hampire şi Mătase Japoneză.

Expoziţia are și o secţiune dedicată păsărilor şi animalelor exotice, unde pot fi văzute raţe mandarine, fazani aurii, păuni, lebede negre şi veveriţe. Fazanii albi au fost dotaţi cu ochelari speciali de protecţie, care îi împiedică să se rănească.

Pentru că zona Stației CFR este cunoscută ca fiind una cu infracţionalitate ridicată, organizatorii au angajat paznici, care vor asigura paza expoziției pe timpul nopții.

Expoziţia poate fi vizitată de joi până sâmbătă, între orele 9.00 şi 18.00, iar duminică, între orele 9.00 şi 13.00.

Biletul de intrare costă 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii.

text&foto: actualitati-arad.ro

AICI FOTO DIN EXPOZITIE

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare