Portokalopita (plăcintă grecească)

Publicat de actualitati-arad in 12 Dec, 2014 | Parerea ta

Ingrediente:

250-300 gr. foi de plăcintă

100 ml. lapte bătut

100 gr. smântână

o lingură praf de copt

70 gr. zahăr pudră vanilat

3 ouă

2-3 picături esență de portocale

coajă rasă de la o portocală

pentru sirop:

150 ml. apă

150 ml. suc proaspăt de portocale

150 gr. zahăr

2-3 picături esență de portocale

Mod de preparare:

Foile de plăcintă se rup bucăți cât mai mici. Se lasă foile de plăcintă rupte să se usuce câteva ore.

Laptele bătut se amestecă cu smântâna și praful de copt și se lasă 5-10 minute deoparte să se umfle. Ouăle întregi se mixează cu zahărul până crește în volum și devin ca o cremă. Se adaugă uleiul de măsline, iar la final coaja rasă de la o portocală și esența. Se adaugă foile de plăcintă și se amestecă. Se lasă 10 minute să se înmoaie bine foile rupte de plăcintă și se toarnă compoziția într-o tavă termorezistentă unsă cu puțin ulei de măsline. Se dă tava în cuptorul încins la 180 grade pentru 30 minute, până plăcinta este rumenă.

Pentru sirop: se pun toate ingredientele într-un ibric, se pun pe foc și se lasă să fiarbă 5 minute la foc mic. Se lasă siropul să se răcorească, dar să nu fie rece. Plăcinta se porționează când se scoate fierbinte din cuptor și se toarnă deasupra siropul cald. Se lasă să se răcească și să absoarbă tot zahărul, se porționează și se servește.

sursa: bucatatras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare