Ziarul electronic al arădenilor

Populația Aradului a crescut cu olteni și moldoveni

oameniPopulația municipiului Arad a crescut ca urmare a muncitorilor aduși din alte județe pentru a lucra în fabricile din zonele industriale, numărul acestora urmând să crească în perioada următoare.

Anunțul a fost făcut de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, acesta afirmând că fabricile din zonele industriale a fost adus personal din Oltenia și Moldova.

„Acum 10 ani, vorbeam despre un oraş cu mult şomaj. Acum 10 ani, Aradul avea 32.000 de locuri de muncă. Astăzi, avem 75.000 de locuri de muncă. Acum aducem forță de muncă din alte județe. Aradul are 1.500 de cetăţeni noi, din Gorj, Teleorman şi Vaslui. Oameni care şi-au găsit aici viitorul. Oameni care au primit un loc de muncă. În prezent, firmele de recrutare din Arad sunt la Botoșani și Suceava“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai afirmat că, în 2016, Aradul va avea un buget bazat pe creștere economică.

„Suntem oraşul care, astăzi, am creat un excedent bugetar şi cu acei bani ne pregătim să intrăm în competiţia Arad Capitală Culturală Europeană. Astăzi, Aradul realizează componente pentru submarine şi acolo lucrează oameni cu o înaltă pregătire. Astăzi, Aradul realizează componente pentru avioane şi elicoptere. Astăzi, Aradul are o industrie unică în ţară, o fabrică de tramvaie. Astăzi, Aradul a câştigat licitaţia pentru troleibuze în municipiul Cluj Napoca. Aradul este oraşul care, în anul 2014, a avut cea mai mare creştere economică din România şi de aceea lucrăm la proiectele mari“, a mai declarat primarul Aradului.

Mai multe companii care activează în zonele industriale din Arad au apelat la forță de muncă din alte județe, pentru a asigura necesarul de personal.

Un reprezentant al unei companii a spus că persoanele aduse din alte județe au cazarea asigurată gratuit, timp de trei luni, transportul gratuit până în judeţele de domiciliu, iar salariul oferit de către angajator este de peste 1.000 de lei brut, la care se adaugă tichete de masă.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.