Ponta, la Arad: „Am dat banii pentru faimoasele pasaje“

Publicat de actualitati-arad in 22 May, 2014 | 1 Commentariu

ponta arPremierul Victor Ponta a afirmat că firmele desemnate să execute lucrările la cele două pasaje rutiere aflate în construcție pe șoseaua de centură a municipiului Arad riscă să-și piardă contractele dacă nu se încadrează în calendarul de lucrări.

Victor Ponta a fost prezent, joi, la Arad, unde a spus că CNADNR şi Guvernul României au o singură obligaţie în cazul celor două pasaje rutiere, aceea de a pune la dispoziţie finanţarea.

„Noi am pus la dispoziţie finanţarea pentru cele două pasaje. Cele două companii au câştigat licitaţiile în 2010 şi în 2011, dar nu îmi asum responsabilitatea cât de bune au fost acestea. Noi le-am pus la dispoziţie toți banii necesari şi o să le controlăm. Dacă nu se încadrează în calendarul de lucrări, nu avem altă soluţie decât să le reziliem contractele, dar asta înseamnă să o luăm de la capăt cu procedurile. Mai departe, sper să nu păţim cum am păţit la proiectul autostrăzii Nădlac-Arad, care a fost adjudecat, în mod ilegal de ministrul de atunci, doamna Boagiu, şi a trebuit, după arestarea prietenului doamnei Boagiu, domnul Iordache, să reluăm procedura. Dar, pentru cele două faimoase pasaje de la Arad, banii pe care i-a oprit domnul Ungureanu când era prim-ministru i-am pus la dispoziţie. CNADNR este instituţia care poate verifica modul în care se respectă calendarul de lucrări“, a declarat Victor Ponta.

Premierul a mai afirmat că una dintre firme are o reputație „foarte proastă“.

„Interesul meu şi al dumneavoastră şi al întregii ţări este să lucreze cele două firme. Alt mijloc de presiune decât că le spun că le reziliez contractele nu am, pentru că nu ştiu cum au fost desemnate ca şi câştigătoare. Poate, în 2011, în 2012, cine ştie ce o fi fost prin spatele scenei şi ce înţelegeri or fi fost, «câştigaţi, dar nu faceţi». Acum sper că fac. Am și văzut că una dintre firme are o reputaţie foarte proastă, în sensul că a câştigat multe licitaţii în 2010-2011 şi nu a făcut nici o lucrare, pentru că nu are capacitate“, a mai declarat Victor Ponta.

Referitor la tronsonul de autostradă Nădlac-Arad, premierul a spus că s-a încercat „pe cât posibil“ reducerea termenelor de execuție.

Premierul Victor Ponta a fost prezent, joi, la Arad, unde a susținut o conferință de presă la sediul PSD, fiind însoțit de vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, dar și de candidați ai Alianţei PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare.

CITITI SI: MRU reacționează: Guvernul Ungureanu nu a tăiat fondurile pentru pasaje

Share Button

comentarii

1 comment

  1. pasaj(er) says:

    Atunci cind apare tandemul Ponta-Dragnea e un pericol pentru securitatea …ADEVARULUI.Oamenii astia mint endemic.Ar trebui obligati sa poarte cite un panou de avertizare:ATentie,Se minte!
    Asa minte acum Ponta cu sistarea lucrarilor!MRU era plecat de mult de la Cotroceni cind Guvernul Ponta 1 a tinut sa isi arate muschii fata cu aradenii care au o vina cumplita in ochii PSD-listilor:nu -i voteaza.Aici PSD nu a facut multi purici niciodata si sper sa nici nu faca.
    IAr despre pasaje,eu sper sa putem circula pe ele cit de curind!

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare