Ponta ia în considerare amânarea referendumului pentru Constituție

Publicat de actualitati-arad in 29 Jun, 2013 | Parerea ta

ponta-dcPremierul Victor Ponta a declarat, vineri, că decizia Curții Constituționale ar putea amâna organizarea referendumului pentru revizuirea Constituției cu un an.

„Am aflat despre decizia Curţii Constituţionale şi nu o să mă feresc să spun că eu văd mult mai mult partea bună a acestei decizii. Această parte bună este faptul că vom putea face modificări în Constituţie, referendumuri, lucruri importante cu 30% prezenţă, pentru că prezența de 50% practic ne bloca pentru următorii 50 sau 100 de ani posibilitatea de a face orice fel de reformă și de schimbare reală în România”, a declarat Victor Ponta, la B1 TV.

Premierul susține că reducerea pragului la referendum, chiar și după un an, este o decizie bună pentru că pragul de 50% este foarte greu de atins.

„Era o barieră pe care am atins-o o singură dată, în 2003, cu niște eforturi speciale şi pe care foarte clar, în condiţiile în care ai 3,5 milioane de români în străinătate şi în ţară oameni care nu sunt interesaţi de politică, nu am mai fi atins-o niciodată. Sigur, ar fi fost bine să fie și acum, că o să fie peste un an… Un an trece repede în politică, nu moare România un an de zile”, a explicat Ponta.

Reacția premierului Victor Ponta vine după ce Curtea Constituțională a decis că reducerea pragului la referendum de la 50% la 30% este constituțională, dar legea intră în vigoare la un an distanță de la modificarea pragului.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare