Ponta: Este bine că profesorii care încalcă legea sunt sancționați

Publicat de actualitati-arad in 30 Jun, 2014 | Parerea ta

Victor-Ponta_2252330bPremierul Victor Ponta a declarat, luni, după demiterea inspectorului şcolar general adjunct al judeţului Arad, Mihai Spânu, că în cazul în care un profesor încalcă legea, „este foarte bine că este sancționat“.

„Dacă vreun profesor încalcă legea, este foarte bine că este sancţionat şi sper ca asta să fie învăţătură de minte pentru oricine altcineva se gândeşte să încalce legea“, a afirmat Ponta.

Premierul a adăugat că astfel de probleme există în orice ţară, iar cei care încalcă legea trebuie sancţionaţi.

„Nu există încă ţară din lume în care să nu se încalce legea, există însă ţări, aşa cum este şi România, slavă Domnului, unde cei care încalcă legea plătesc. Ţara ideală în care toată lumea totdeauna să facă totul perfect nu o cunosc, dar e foarte bine să ai reacţie, să pedepseşti, să sancţionezi. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat la Arad, dar dacă s-a încălcat legea, e foarte bine să fie sancţionaţi toţi cei care au încălcat-o“, a mai afirmat Victor Ponta.

Procurorii care instrumentează dosarul de corupţie în care sunt suspectaţi doi inspectori şcolari din Arad şi o profesoară spun că lucrările elevilor care ar fi dat mită ca să promoveze bacalaureatul urmau să fie completate cu răspunsuri corecte de către dascăli, după ştergerea răspunsurilor greşite.

Procurorul de caz Codrin Gavra de la Parchetul Tribunalului Arad a declarat, luni, pentru Mediafax, că decizia de a fi făcute percheziţii la cei trei suspecţi chiar înainte de bacalaureat a fost luată pentru a nu se pierde probele din dosar, precum lista de candidaţi care ar fi urmat să fie ajutaţi, dar şi “pentru a li se oferi tuturor candidaţilor şanse egale la examen”.

“Dacă se intervenea după examen, exista riscul pierderii probelor, cum e lista cu nume de candidaţi care ar fi fost ajutaţi. Această listă cuprinde aproximativ 20 de nume. Au mai fost ridicate şi alte obiecte care demonstrează metoda prin care candidaţii urmau să fie ajutaţi”, a spus procurorul.

El a precizat că printre probele ridicate de anchetatori de la locuinţele celor trei suspecţi se numără bileţele cu semne de la elevi care ar fi urmat să se regăsească pe fişele de examinare, dar şi instrumente de scris care oferă posibilitatea ştergerii textului.

CITITI SI:

Adjunctul ISJ Arad, Mihai Spânu, a fost eliberat din funcție

Doi inspectori școlari și o profesoară, cercetați pentru mită

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare