Ponta, despre descentralizare: Ne rupem de trecutul centralist al statului comunist

Publicat de actualitati-arad in 19 Nov, 2013 | Parerea ta

pintaPremierul Victor Ponta consideră că mai multe atribuţii pentru autorităţile locale, în urma descentralizării, înseamnă ruperea efectivă de „trecutul centralist al statului comunist”, precum şi un pas „important” spre modernizarea statului român.

„Descentralizarea administrativă şi financiară este un pas important, pragmatic, de modernizare a statului român. Scopul real este aducerea deciziei privind activitatea unor instituţii publice cât mai aproape de cetăţean. Prin această lege reuşim să avansăm cu un serviciu public care poate fi cenzurat de către cetăţeni, care se afla în coordonarea directă a aleşilor locali votaţi de cetăţeni, care asigură economisirea unor resurse financiare şi o activitate cu mai puţină birocraţie şi mai puţină corupţie”, a afirmat prim-ministrul.

Victor Ponta a mai spus că „mai multe atribuţii pentru autorităţile locale înseamnă ruperea efectivă de trecutul centralist al statului comunist de înainte de ‘89”.

Guvernul Ponta şi-a asumat marţi răspunderea, în Parlament, pe proiectul privind descentralizarea ţării, în cadrul şedinţei de plen reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare