Ponta: Aradul nu va fi nedreptățit la alocarea banilor

Publicat de actualitati-arad in 22 May, 2014 | Parerea ta

ponta dragneaJudețul Arad a primit „sume considerabile“ pentru proiecte de dezvoltare locală, fără a se ține cont de criterii politice, a spus vicepremierul Liviu Dragnea, iar premierul Victor Ponta a afirmat că Aradul nu va fi nedreptățit la alocarea fondurilor, pentru că are conducere PDL.

Premierul Victor Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea au fost prezenți, joi, la Arad, unde au anunțat că pentru acest județ s-au alocat, de la începutul acestui an, 22 milioane lei, pentru proiecte derulate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

„La Arad, începând cu anul 2013, sumele pentru programele de dezvoltare locală nu au mai fost alocate pe criterii politice. Noi (PSD – n.r.) nu avem nici preşedinte de Consiliu Judeţean, nici primar de municipiu şi nici foarte mulţi primari. În partea a doua a anului, probabil, vor mai veni bani prin acest program“, a declarat Dragnea.

Vicepremierul a mai spus că pentru proiectele derulate din fonduri europene „toate dosarele, toate proiectele care erau blocate, uitate prin sertare sau ţinute din varii motive şi oprite de la finanţare au fost deblocate“.

„Am depăşit deja 1.000 de contracte semnate, de peste 1 miliard de euro. Pentru judeţul Arad, din fonduri europene şi din fonduri bugetare, sunt sume considerabile, pentru că s-au dus şi se duc în continuare pe programe de dezvoltare şi, sperăm, ca şi pentru următoarea perioadă de programare 2014-2020 colegii primari să înţeleagă şi să depună la noi proicte. Nu mai există blocaje la minister. Au existat mai mulţi tehnicieni care se ocupau cu datul dosarelor înapoi către primari. A fost eliminată şi această verigă“, a mai spus vicepremierul.

La rândul său, premierul Victor Ponta a afirmat că Aradul nu va fi nedreptățit la alocarea fondurilor.

„Am vrut să transmit că, cu toate că la Arad, deşi nu avem conducerea judeţului sau a primăriei municipiului reşedinţă de judeţ, nu înseamnă că nu alocăm fonduri. Le alocăm pentru toate proiectele şi programele întregii Românii, nu doar judeţelor care au USL. Dincolo de faptul că ne înţelegem sau nu ne înţelegem noi politic cu primarul sau cu preşedintele Consiliului Judeţean, atâta timp cât există proiecte şi atâta timp cât există necesităţi, alocăm toţi banii necesari şi aşa vom face cât vom fi la Guvernare. Nu vom nedreptăţi Aradul doar pentru că preşedintele sau primarul nu sunt de la USL“, a declarat Ponta.

Premierul Victor Ponta a fost prezent, joi, la Arad, unde a susținut o conferință de presă la sediul PSD, fiind însoțit de vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, dar și de candidați ai Alianţei PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare