Ponta, amintiri cu Antonescu: „Am fost într-un avion al cărui motor s-a oprit în zbor“

Publicat de actualitati-arad in 22 Feb, 2013 | Parerea ta

ponta-antonescuVictor Ponta a povestit la congresul PNL câteva momente inedite pe care le-a trăit alături de Crin Antonescu, precum zborul cu un avion al cărui motor s-a oprit, o plimbare prin grădina de la Cotroceni în care se gândeau la viitorul țării sau campania în localităţi unde nu erau cunoscuţi.

“Îl consider pe Crin Antonescu nu doar un partener, ci și un prieten al meu. Sunt absolut convins că dacă n-ar fi existat această relație de prietenie, probabil că USL-ul ar fi arătat cu totul și cu totul altfel”, a spus premierul, relatând apoi câteva episoade necunoscute până acum.

“Când o să ne scriem memoriile amândoi, o să aflați cum am reușit într-o discuție de cinci minute să salvăm lucruri extrem de importante, cum am mers împreună cu un avion căruia i s-a oprit motorul în zbor la un moment dat, cum am ținut discursuri împreună în sate în care oamenii nu știau nici cine e Crin Antonescu, nici Victor Ponta, cum ne plimbam într-o seară prin grădina de la Cotroceni și ne gândeam ce să facem cu viitorul acestei țări. Am făcut și băi de mulțime împreună, am fost și linșați mediatic împreună, așa încât, îl consider și l-am considerat pe Crin nu doar un prieten, ci și un camarad al meu în vreme de război”, a arătat primul-ministru.

Ponta a asigurat că nici el nici Antonescu nu vor pleca urechea la cei care le spun fiecuruia despre trădări ce stau să fie. “Și îmi exprim încrederea că și în vreme de pace o să rezistăm la cohortele de Jago (un personaj shakesperean, n.r.) care vin și ne spun de fiecare dată, unii la Kiseleff mie cum o să mă trădeze Crin, alții la Aviatorilor cum o să-l trădez eu pe Crin Antonescu. Eu n-am crezut și el n-a crezut niciodată aceste lucruri și dacă noi avem această încredere, vreau să vă transmit și dvs această încredere”, a susţinut şeful PSD.

Ponta a spus că USL nu se va rupe până când nu se “pune capăt și în mod formal și în mod real a tot ceea ce a mai rămas din regimul pe care-l detestăm împreună, și anume de a alege în funcția de președinte al României candidatul USL, pentru prima oară un liberal”.

“Cred că va fi Crin Antonescu un președinte foarte bun al României, un președinte cu care n-o să am nevoie să semnez Acorduri de coabitare și cu care sunt convins că vom face, ca și până acum ce poate fi făcut mai bine pentru țara noastră, pentru partidele noastre și pentru copiii noștri. Viața politică e plină de neprevăzut și dacă la un moment dat va veni acel moment în care vom fi din nou adversari politici, vreau să știți că asta nu va afecta cu nimic respectul meu pentru PNL. Dacă la un moment, după foarte mulți ani, s-ar putea să fiu cu Crin Antonescu în alte tabere politice, asta nu va afecta cu nimic prietenia mea pentru el”, a adăugat premierul.

El a avut şi un mesaj pentru cei care aşteaptă sau prognozează ruperea USL.  “Nu mă deranjează, ba chiar îmi face plăcere să văd eforturile făcute de analiști, de ziare, de televiziuni, care în fiecare zi ne anunță cum se rupe USL-ul, cum se distruge. Cred că e în avantajul nostru dacă cei aflați acum în opoziție cred acest lucru. E foarte bine, le urez somn ușor, vise plăcute în acest mare vis al ruperii USL!”, a conchis Ponta.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare