Pompieri recompensați pentru salvarea unei vieți

Publicat de actualitati-arad in 03 Jun, 2013 | Parerea ta

pompieriTrei pompieri arădeni, care în urmă cu două săptămâni au salvat viaţa unui muncitor prins sub un mal de pământ, au fost avansaţi în grad, luni, iar alţi 24 de colegi ai lor care au participat la misiunea de salvare, ce a durat peste opt ore, au primit mulţumiri scrise din partea MAI.

În cadrul unei ceremonii speciale, la care a participat şi şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ioan Baş, au primit „mulţumiri“ 27 de pompieri arădeni care au participat la operaţiunea de salvare a muncitorului prins sub malul de pământ, trei dintre pompieri fiind şi avansaţi în grad.

„Pentru merite deosebite, trei subofiţeri au fost avansaţi în grad înainte de termen, iar alţi 24 au fost recompensaţi cu mulţumiri scrise din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Subofiţerii Adrian Neamţu şi Paul Sarosy au primit gradul de plutonier adjunct, iar colegul lor Cosmin Pop a fost avansat la gradul de plutonier major.

„Cei trei colegi au făcut parte din prima echipă ajunsă la locul accidentului şi, practic, au salvat viaţa victimei, reuşind să coboare în şanţul adânc de peste cinci metri pentru a-i pune o mască cu oxigen, deşi malurile se surpau în continuare“, a spus Pleşca.

„Cel mai greu a fost că nu ştiam dacă vom reuşi să-l scoatem în viaţă, dar până la urmă am reuşit”, a declarat plutonierul major Cosmin Pop.

Mulţumiri din partea Ministerului Afacerilor Interne au primit col. Golea Marius, col. Marşieu Iustin, cpt. Pleşca George, plt. adj. Şef  Wohlrapp Aurel, plt. adj. şef. Mecea Marinel, plt. maj. Giurgiu Domiţian, plt. maj. Hepcal Cuc Viorel, plt. maj. Teorean Paul, plt. maj. Saroşi Paul, plt. maj. Neamţu Adrian, plt. maj. Ruja Petru, plt. maj. Petreuş Adrian, plt. maj. Şiclovan Gheorghe, plt. maj. Wille Roland, plt. Stoica Alexandru, plt. Crişan Adrian, plt. Pop Cosmin, plt. Bujor Viorel, plt. Mal Daniel, plt. Munteanu Viorel, plt. Turcuş Iulian, plt. Câlb Cătălin, plt. Cordiş Mihai, plt. Popa Claudiu, plt. Mircea Virgil, sg. maj. Maftior Ovidiu, sg. maj. Ardelean Viorel.

Muncitorul salvat se află în continuare în spital, având probleme renale şi fiind dependent de dializă.

Între timp, echipa de control a Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad a stabilit că este vorba despre un accident de muncă, bărbatul fiind angajat cu forme legale la firma care executa lucrările la reţeaua de canalizare din comuna Fântânele. Ancheta continuă la firma respectivă.

Accidentul a avut loc în 21 mai, în localitatea arădeană Fântânele, unde se realizează reţeaua de canalizare şi unde un muncitor care lucra într-un şanţ adânc de cinci metri a fost prins sub un mal de pământ care s-a surpat peste el.

El a fost scos de echipele de intervenţie după aproximativ opt ore şi transportat la spital.

CITITI SI: Muncitorul prins sub un mal de pământ, scos după 8 ore

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare