Ziarul electronic al arădenilor

Pomana Porcului se va ține pentru a opta oară la Pecica

Echipe din Pecica, dar și de peste graniță, vor participa duminică, 17 decembrie, la cea de a opta ediție a concursului Pomana Porcului Pecica.

Adunarea va fi la ora 7, deschiderea oficială este programată la ora 7:30, după care se va trece la sacrificarea celor zece porci.

Ca de fiecare dată, pecicanii sunt așteptați să asiste și să ia micul dejun tradițional:  sânge, ficat și tochitură, alături de cozonac, ceai sau vin fiert.

Echipele trebuie să fie gata cu tranșarea porcului și pregătirea bucatelor tradiționale până la ora 14, atunci când vor fi jurizate.

Publicul este invitat apoi la masă, organizatorii pregătind carne cu varză la ceaun.

Cunoscut și ca Ziua Măcelarului, evenimentul este organizat de Primăria Orașului Pecica și Consiliul Local și are loc încă din anul 2010, atunci când s-a ținut în cadrul unui proiect transfrontalier finanțat de Uniunea Europeană.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Orașului Pecica. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.