Ziarul electronic al arădenilor

Polițiștii care cultivau cannabis, cercetați de IPJ Arad

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a declanșat procedura de cercetare prealabilă împotriva celor doi polițiști de la secția de Poliție din cartierul Micălaca, reținuți de procurori pentru cultivare de cannabis în scopul comercializării.

Cei doi polițiști, împreună cu o a treia persoană, au fost reținuți și sunt cercetați de procurori, fiind acuzați că au cultiva cannabis în scopul comercializării.

Unul dintre polițiști a fost arestat preventive pentru 30 de zile, iar celălalt este arestat la domiciliu.

„În seara zilei de 30 septembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au depistat în flagrant delict, într-o zonă împădurită din extravilanul localităţii Iratoşu, 2 bărbaţi, care ar fi recoltat plante de cannabis. Poliţiştii i-au imobilizat şi identificat pe cei doi bărbaţi, de 31 şi 33 de ani, fiind conduşi la sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Arad, pentru audieri“, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Arad.

De asemenea, au fost efectuate percheziţii la domiciliile celor două persoane depistate în flagrant, fiind identificată şi a treia persoană bănuită de comiterea faptei, un bărbat, de 30 de ani.

La percheziţii au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Cei 3 au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar, în urma probatoriului administrat, Tribunalul Arad a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, faţă de bărbaţii depistaţi în flagrant, iar faţă de al treilea, măsura arestului la domiciliu.

Cercetările continuă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de infracţiunii de trafic de droguri de risc, respectiv cultivarea de cannabis în scopul comercializării.

„Având în vedere că în acest caz au fost implicaţi 2 poliţişti, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de aceştia“, se mai arată în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au sesizat instituţiile competente, încă de la începutul lunii septembrie, cu privire la implicarea colegilor în activitatea infracţională.

CITITI SI: Doi polițiști din Arad aveau o plantație de cannabis

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.