Polițiștii arădeni au dat zeci de amenzi în ziua de Crăciun

Publicat de actualitati-arad in 26 Dec, 2014 | Parerea ta

policeAmenzi în valoare de aproximativ 15.000 lei au fost date de polițiștii arădeni în ziua de Crăciun, iar oamenii legii au anunțat că nu au fost consemnate „evenimente deosebite“.

„La data de 25 decembrie, ca în fiecare zi a anului, poliţiştii din cadrul IPJ Arad au fost la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale şi protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Măsurile adoptate de Poliţia Română şi efortul poliţiştilor arădeni şi-au atins scopul – în ziua de Crăciun nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului“, se menționează într-o informare a IPJ Arad.

Conform informării, în cadrul activităţilor desfăşurate în ziua de Crăciun, poliţiştii au constatat trei infracţiuni de natură judiciară, iar pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 54 de sancţiuni, în valoare de 14.540 de lei.

„Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991. De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 11 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 1 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune şi 12 pentru alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice“, se arată în informarea IPJ Arad.

Totodată, poliţiştii arădeni au reţinut un permis de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cursul zilei de Crăciun, poliţiştii au aplanat 28 de stări conflictuale şi au intervenit la 60 de solicitări ale cetăţenilor, 25 dintre acestea fiind apeluri prin serviciul de urgenţă 112.

De asemenea, poliţiştii au asigurat măsurile de ordine, siguranţă şi fluenţă a traficului rutier la manifestările publice dedicate Crăciunului, la aceste evenimente nefiind înregistrate incidente.

„Poliţiştii arădeni vor fi în continuare la datorie, pregătiţi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale şi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente ce pot afecta liniştea cetăţenilor. Astfel, în perioada următoare, având în vedere atenţionarea meteorologică de cod galben de ninsoare emisă şi pentru judeţul Arad, de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru perioada 28 decembrie a.c. ora 20.00 – 29 decembrie, ora 23.00, efective mărite constituite din poliţişti rutieri şi poliţişti de ordine publică vor acţiona împreună pentru fluidizarea traficului şi combaterea accidentelor rutiere“, a informat IPJ Arad.

În acest sfârşit de săptămână vor acţiona, zilnic, aproximativ 65 de poliţişti rutieri, 95 de odine publică şi 20 de investigaţii criminale, cu 70 de autospeciale ale IPJ Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare