Ziarul electronic al arădenilor

Polițiști de frontieră, judecați pentru luare de mită

Mai mulți polițiști de frontieră din Arad și un inspector antifraudă au fost trimiși în judecată pentru luare de mită, a anunțat, marți, Direcția Națională Anticorupție.

Ancheta procurorilor anticorupţie a pornit de la o serie de sesizări legate de faptul că poliţiştii de frontieră ar fi pretins şi primit mită pentru a „nu observa” unele ilegalităţi.

Corform surselor judiciare, poliţiştii de frontieră ar fi primit mită între 10 euro şi 41.000 de euro.

Potrivit DNA, 18 inculpați au fost trimiși în judecată pentru luare de mită. Astfel, printre cei care vor apărea în fața instanței se află Florin Avram, care la la data comiterii faptelor era comisar de poliție, în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea – Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand. Acesta va fi judecat pentru luare de mită în formă continuată și trafic de influență în formă continuată. Avram Florin se află în arrest preventive.

De asemenea, au fost trimiși în judecată Selagea Ciprian – Călin, Ancuța Cătălin – Corneliu, Dudaș Marcel, Mărginean Ovidiu, Păcurar Sorin – Romulus, Todoran Marcel – Grigore, Ardelean Teodor, Bodârlău Călin – Liviu, Gudiu Gabriel, Cicortaș Claudiu – Alexandru, Galben Gheorghe – Daniel, Nedelcu Ștefan – Eugen, Poenaru Costel, Pristoleanu Ion-Marinel, Paladie Bogdan-Lazăr și Teodor Nicolae-Gabriel agenți de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

Aceștia se află sub control judiciar și vor fi judecați pentru luare de mită.

Totodată, va fi judecat pentru luare de mită și Chira Emil-Nicu, la data faptei fiind inspector antifraudă în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au menționat că „în perioada 17 august – 6 decembrie 2016, Avram Florin, comisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea – Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad, a pretins și primit de la două persoane (oameni de afaceri) sume cuprinse între 150 euro și 41.000 euro și alte bunuri, pentru a permite introducerea în România a unor produse care nu aveau documente justificative“.

„În unele situații, inculpatul a pretins foloasele respective pentru influențarea polițiștilor de frontieră și a vameșilor de la granița cu Serbia și Ungaria, astfel încât aceștia să permită intrarea, în România, a unor T.I.R. – uri cu țigări de contrabandă și cu anvelope uzate. În același context și în același scop, în perioada 29 august – 12 decembrie 2016, ceilalți 17 inculpați au pretins și primit de la aceleași persoane, în legătură îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, mai multe sume de bani, în totale peste 800 euro“, se arată în rechizitoriu.

Conform sursei citate, în cauză a fost dispusă „poprirea prin indisponibilizare de la terțul poprit, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea respectiv A.N.A.F. Direcția Regională Antifraudă 5 Deva, la dispoziția organelor judiciare, a unor sume de bani, pe numele inculpaților Ancuța Cătălin Corneliu, Dudaș Marcel, Gudiu Gabriel, Galben Gheorghe Daniel, Bodârlău Călin Liviu, Pristoleanu Ion Marinel și Chira Emil Nicu.

De asemenea, în cauză s-a mai dispus instituirea sechestrului asupra mai multor sume de bani, aparținând inculpaților Poenaru Costel, Cicortaș Claudiu Alexandru, Păcurar Sorin Romulus, Teodor Nicolae Gabriel, Selagea Ciprian Călin și Mărginean Ovidiu, respectivele sume fiind consemnate la unități bancare, pe numele acestora.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

CITITI SI: Percheziții DNA. Poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *