Poliția în trafic. Sute de șoferi au fost amendați

Publicat de actualitati-arad in 09 Jun, 2014 | Parerea ta

politiaPeste 600 de amenzi, în valoare de 95.000 lei, au fost date de polițiștii rutieri din Arad, în timpul unor acțiuni organizate pentru combaterea excesului de viteză.

În timpul acțiunilor, care s-au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, au fost folosite sisteme de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea poliţiei.

„Pentru neregulile constatate au fost aplicate peste 600 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 95.000 de lei. Dintre acestea, 260 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 340 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, efectuarea de depăşiri neregulamentare, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, nerespectarea semnificaţiei semaforului electric şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Totodată, în cadrul acțiunilor au fost reţinute 28 permise de conducere şi 22 certificate de înmatriculare, fiind constatate 10 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Printre cei depistați în trafic a fost Florin G., de 24 ani, din Constanţa, care conducea un autoturism BMW, pe DN 7, pe raza localităţii Bârzava, cu viteza de 180 km/h. Tânărul a fost surprins de polițiști efectuând o manevră de depăşire neregulamentară în zona de acţiune a indicatorului „Depăşire interzisă”.

IPJ Arad a mai informat că, în perioada 2-8 iunie, s-a derulat la nivelul judeţului acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Cu această ocazie au fost testaţi cu aparatul alcooltest peste 1.370 de conducători auto, fiind constatate 24 de infracţiuni, dintre care 12 au reprezentat conducerile de autovehicule pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

Totodată, în urma acţiunii au fost reţinute şi 22 de permise pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare