Platformele gospodăreşti din Arad prind culoare după ce sunt pictate de copii

Publicat de actualitati-arad in 11 Jun, 2013 | Parerea ta

platforma gospodareascaPlatformele de depozitare a deşeurilor menajere existente în cartierele din Arad încep să devină mai plăcute la vedere.

Cu ajutorul pensulelor şi a vopselurilor, zeci de elevi din Arad au început să dea culoare platformelor gospodăreşti. Ei s-au înscris ca voluntari pentru un proiect iniţiat de Poliţia Locala Arad, numit “Culori şi zâmbete”.

Nicoleta Belean, purtător de cuvânt Poliţia Locală Arad: “Proiectul vizează înfrumuseţarea ambientului din cartiere prin desenarea şi colorarea zidurilor care înconjoară o parte dintre platformele de colectare a deşeurilor, prin tehnica picturii de ambiental stradal”.

Desenele au ca tematică protecţia mediului înconjurător şi importanţa calităţii aerului. Acestea sunt realizate de 90 de copii de la câteva şcoli.

Până acum, au fost pictaţi pereţii unor platforme gospodăreşti din cartierele Grădişte, Aurel Vlaicu şi de pe Calea Victoriei. De talentul copiilor vor mai beneficia cartierele Micalaca şi Confecţii.

Nu toate platformele vor fi transformate în acest fel, pentru că iniţiatorii au la dispoziţie o sumă limitată de bani pentru materiale, respectiv 7.500 de lei. Banii au fost primiţi sub formă de premiu la un concurs naţional.

Astfel, se speră ca primele 15 platforme vopsite vor trezi interesul locuitorilor de a participa la înfrumuseţarea acestor spaţii gri în care sunt adunate gunoaiele.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare