Ziarul electronic al arădenilor

Plăcinte cu umplutură de salată verde

Ingrediente:

aprox. 500 gr făină

puțină drojdie proaspătă

puțină sare

300 ml apă călduță

ulei pentru uns

o salată verde

o legătură de ceapă verde

o legătură de mărar verde

sare

Mod de preparare:

Într-un bol se pune făina și în mijlocul ei se pune drojdia amestecată cu puțină sare și apă călduță. Se lasă 5 minute să crească drojdia și se începe frământarea adăugând treptat apa călduță, până se formează un aluat potrivit de moale. Se lasă acoperit în bol la loc cald să crească.

Pentru umplutură se spală salata și se taie julien; Ceapa, la fel, se taie nu foarte mărunt; mărarul se spală și se taie. Se amestecă cu sare și se lasă cca. 5 minute să se înmoaie, apoi, înainte să se facă plăcintele se storc din apa ce s-a lăsat. Se adaugă puțin ulei.

Masa de lucru se unge cu puțin ulei și se răstoarnă aluatul. Se împarte în 6-8 părți și cu mâna se întinde fiecare minge de aluat. Se pune umplutură și se închide, adunând aluatul la mijloc.

Se pune tigaia la încins, se unge cu ulei și fiecare plăcintă se întinde cu sucitorul. Se coc pe ambele părți, ungând deasupra cu o pensula cu ulei.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.