Ziarul electronic al arădenilor

Plăcintă cu prune

Ingrediente:

Aluat:

500 gr. făină cernută

25 gr. drojdie

250 ml. lapte călduț

3 linguri zahăr

un praf de sare

100 gr. unt

un gălbenuș de ou

Umplutura:

500 gr. prune fără sâmburi

3 linguri griș

Mod de preparare:

În laptele călduț se dizolvă drojdia proaspătă, împreună cu zahărul și o lingură de făină. Se acoperă și se lasă să stea puțin (10 minute).

Într-un alt vas se pune făina, untul, praful de sare și gălbenușul de ou bătut în prealabil cu furculița. Se toarnă laptele în mijlocul făinii și se frământă aluatul până devine elastic și se desprinde de mâini. Se acoperă cu un prosop și se lasă să stea la loc călduț până crește (30 minute).

Se împarte aluatul în două părți egale.

Se întinde prima jumătate și se așează în tavă. Cu o furculiță se împunge din loc în loc aluatul. Se presară deasupra două linguri de griș. Se așează deasupra prunele.

Se întinde jumătatea cealaltă de aluat și se așează deasupra prunelor. Se apasă puțin pe margini ca să se unească cele două foi. Cu un ou bătut se unge bine aluatul și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade până se rumenește și s-a copt.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.