Ziarul electronic al arădenilor

Plăcintă cu mere şi migdale

Ingrediente:

un pachet foi de plăcintă

8-10 mere

50 gr. fulgi de migdale

50 gr. merişoare

3 – 4 linguri griş

2-3 linguri zahăr brun

pudra de portocală, cuişoare, scorţişoară

zahar pudră

un cub de unt moale

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă merele. Se rad, se pun într-un castron, se adaugă merişoarele, zahărul şi grişul şi se amestecă. Se lasă un pic să se “umfle” grişul. Se dau fulgii de migdale un pic la cuptor, 2-3 minute.

O coajă uscată de portocală, câteva cuişoare şi un beţişor de scorţişoară se macină.

Se adaugă 3/4 din migdale şi condimentele peste merele rase şi se lasă 5 minute să se întrepatrundă aromele.

Se ung foile cu un pic de unt, se aşează un strat de mere şi se rulează câte două foi. Se pun în tava pentru copt. Se procedează la fel cu toate foile până se termină compoziţia de mere şi apoi se unge cu unt şi se presară restul de migdale deasupra plăcintelor.

Se pun la cuptor, la copt, la foc mediu, aproximativ 20-25 minute, până se rumenesc. Se scot din cuptor şi se lasă la răcit, apoi se pudrează cu zahăr vanilat.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.