Ziarul electronic al arădenilor

Plăcintă cu cartofi

Ingrediente:

500 g făină

200 ml apă călduţă

3 linguriţe sare

cartofi pentru umplutură

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă cu apă şi sare, apoi se scurg şi se lasă la răcit.

Într-un bol se pune făina, se face o adâncitură la mijloc, apoi se toarnă apa şi sarea, se frământă bine până se obţine un aluat potrivit.

Se lasă aluatul să stea aprox. 15 minute.

Se decojesc cartofii şi se zdrobesc.

Se ia aluatul şi se porţionează pentru plăcinte, se întinde câte o foaie care se umple cu cartofi, se împătură în 4, apoi se întinde plăcinta cu sucitoarea.

Se pun plăcintele pe plită, până se rumenesc pe ambele părţi.

Se servesc călduţe.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.