Plăcintă ardelenească cu varză murată şi cartofi

Publicat de actualitati-arad in 12 Jun, 2013 | Parerea ta

Ingrediente:

500 g făină

jumătate cub drojdie

puţin lapte pentru înmuiat drojdia

350 ml apă călduţă

sare

500 g cartofi (3 cartofi)

250 g varză acră (murată)

Ulei

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Apoi se scurg de apă, se zdrobesc, se adaugă ulei şi se lasă la răcit.

Varza murată se clăteşte în câteva ape dacă este prea sărată. Se toacă mărunt, se stoarce şi se căleşte în puţin ulei.

Într-un bol se pune făina şi se face o adâncitura în mijloc în care se pune drojdia dizolvată în laptele călduţ şi sare. Se acoperă vasul şi se lasă la loc cald 10-15 minute să dospească maiaua. Făina se amestecă cu maiaua şi apa călduţă adăugată treptat. Se frământă până aluatul devine omogen, nu mai mult. Trebuie să rezulte un aluat moale şi elastic. Se acoperă vasul şi se lasă 30 de minute la loc cald.

Se răstoarnă aluatul pe masa de lucru unsă cu puţin ulei. Se formează bile de aluat, se întind cu mâna, se pune în mijloc din umplutură varza+cartof, se aduc marginile şi se unesc la mijloc, se întind cu mâna sau cu sucitorul să fie cât mai subţiri, să se facă de forma tigăii şi să iasă tot aerul afară.

Într-o tigaie se încinge foarte puţin ulei şi se coc pe ambele părţi până se rumenesc.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare