Pizza show la Campionatul de Gătit de la Arad

Publicat de actualitati-arad in 02 Jun, 2013 | Parerea ta

IMG_7270GALERIE FOTO Cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional de Pizza s-a desfășurat, duminică, la Ștrandul Neptun din Arad, în competiție fiind înscriși șase tineri.

Campionatul Național de Pizza, Cupa Aradului, s-a desfășurat în cadrul Campionatului Internațional de Gătit în Aer Liber, care a fost organizat, sâmbătă și duminică, la Arad.

Fiecare concurent la întrecerea de preparat pizza, la care au participant angajați ai unor restaurant din Arad, a avut la dispoziţie 20 de minute pentru pregătirea a două pizze. Concurenții au fost jurizați de pizza-chefi din Italia, Bulgaria şi Marea Britanie.

Cei șase tineri concurenți, Ciprian Constantin, Ovidiu Păcurar, Cristian Roman, Constantin Lăcătuşu, Sorin Herţa şi Răzvan Enache, au preparat, în general pizza „specialitatea casei”, cu creveţi, cu mozarella, cu sparanghel și cu rucola.

Pentru stabilirea câștigătorilor, juriul a avut în vedere mai multe criterii, cel mai important fiind gustul.

Cei care s-au clasat pe primele trei locuri vor putea să participe la finala Campionatului Național de Pizza, care va avea loc la Bucureşti, iar câştigătorii finalei vor avea șansa de a se specializa la cea mai mare şcoală de pizza de la Veneţia.

Pe durata concursului, concurenții au fost încurajați de pe margine de prieteni și colegi.

Porțiile de pizza făcute de cei șase concurenți au fost împărțite publicului, după ce au fost jurizate.

Tot în cadrul Campionatului Internațional de Gătit în Aer Liber, duminică a avut loc și etapa de „Prezentare artistică”, pentru preparate pentru Coffee Break şi preparate din peşte.

Astfel, concurenţii au prezentat juriului jeleu de avocado cu creveţi, macrou afumat umplut cu biban de mare şi cârnăciori de somon, duet de peşte în mantie de susan crocant.

Pe mesele concurenţilor au mai putut fi văzute muslitos în mantie de spanac cu somon, terină de somon cu feta şi fasole roşie, ruladă de somn cu spanac în mantie de mozaic de mac, cu susan, cu cupe de ardei kapia și cu orez sălbatic.

La „Prezentare artistică” s-au mai pregătit rulou de păstrăv cu duet de mousse de morcov cu ţelină şi sos picant, rulou de şalău cu portocale în mantie de ierburi cu mousse de mazăre şi zuchinni.

Tot duminică a avut loc şi categoria „Carving – sculptură în fructe şi legume”, în cadrul căreia concurenţii au făcut diverse sculpturi în fructe şi legume, pornind de la tematica „Fiinţa umană şi universul”.

În cadrul Cupei Aradului în gastronomie, duminică, bucătari amatori şi profesionişti au gătit, în cadrul „Masters of  Flames”, fel de bază din porc şi peşte.

Pentru această competiție, echipe de bucătari din Arad, Cluj şi Timişoara au pregătit diverse mâncăruri la ceaun. Printre ele, curry picant de porc cu găluşte (echipa „Cămara cu mirodenii” Timişoara), mazăre cu carne (o echipă din Cluj Napoca), jumări, friptură marinată pe grătar şi tocăniţă de cartofi cu chimen (o echipă din Cluj Napoca).

Tot la categoria fel de bază, la individual, Ioan Fifor, de la un bistro din Arad, a preparat scăriţă picantă cu garnitură de orez, porumb şi ardei, salată rucola cu mentă, ice salad cu roşii cherry, lămâie şi parmezan.

Participanţii la campionat au fost jurizaţi în funcţie de prezentare şi formă, compoziţie şi concepţie, grad de dificultate şi originalitate şi inovaţie. Juriul competiţiei a fost compus numai din maeştri străini, din Malta, Finlanda, Elveţia, Germania, Serbia.

text&foto: actualitati-arad.ro

AICI FOTO DE LA CAMPIONATUL DE GATIT

CITITI SI: Ce s-a mâncat la Campionatul de Gătit de la Arad

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare