Ziarul electronic al arădenilor

Pizza cu mozzarella

Ingrediente:

Pentru blat:

400 g făină

250 ml apă caldă

un cub de drojdie proaspătă

4 linguri ulei

un praf de sare

o lingură de zahăr

Umplutura:

200 g kaizer

250 g caşcaval

250 g mozzarella

4-5 ouă

150 g salam (orice fel)

200 g cârnăciori afumaţi

Mod de preparare:

Într-un vas se pune apa călduţă şi drojdia să se dizolve. După câteva minute se pune uleiul, sarea, zahărul şi făina aruncată în ploaie. Se amestecă toate ingredientele până ce devine un aluat greu de amestecat. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit. După ce a dospit aluatul, îl întindem foarte bine, după care se pune umplutura dorită. Se unge o tavă cu ulei şi se aşează aluatul şi umplutura şi se dă la cuptor pentru 20-25 de minute.

După ce s-a copt se aşează un prosop de bucătărie peste tava scoasă din cuptor, pentru a nu se întări!

Se serveşte cu sos de roşii sau după caz ketchup.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *