Piramidă, avion și vapor, în noul parc al copiilor

Publicat de actualitati-arad in 01 Mar, 2013 | 2 Commentarii

5550975-300x240O piramidă pentru copii, un labirint, un hexagon de căţărare, un vapor şi un avion în miniatură vor fi câteva dintre atracţiile noului parc al copiilor din municipiul Arad, care va fi amenajat de Primărie în zona Sălii Sporturilor.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunţat, vineri, că pentru punerea în precatică a acestui proiect au fost depuse şase oferte.

„La sfârşitul lunii martie o să avem câştigătorul licitaţiei, care va avea de efectuat proiectul tehnic al parcului şi apoi execuţia. Parcul va fi finalizat în acest an”, a precizat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai menționat că administrația locală a înaintat mai multe propuneri pentru amenajarea parcului în funcţie de cele 5 zone care vor exista aici: zona I – pentru copii cu vârste între 2 şi 15 ani, zona II  – pentru copii cu vârste între 1 şi 3 ani şi zona III – pentru jocuri dinamice şi mişcare, destinată tuturor vârstelor, urmând ca proiectanţii să ofere soluţii.

Falcă a mai spus că persoanele care continuă să critice acest obiectiv de investiție  „dezinformează cetăţenii în scopuri electorale”.

„Acum se confirmă că noi suntem oameni serioşi şi cei care ne-au acuzat că vom distruge vechiul parc al copiilor au avut doar intenţii electorale. Eu mă bucur că unii dintre ei au învăţat să folosească internetul, astfel, au citit studiul de fezabilitate. Însă, vreau să le reamintesc celor care dezinformează că nu se poate trăi din dezinformare”, a afirmat Gheorghe Falcă.

Proiectarea şi amenajarea noului parc va costa circa 6,6 milioane lei, cu 1,8 milioane lei mai puţin decât estimaseră specialiştii care au realizat studiul de fezabilitate.

Investiția va fi realizată în continuarea Parcului Europa, în vecinătatea Bazinului de înot şi a Sălii Sporturilor.

În proiect se menționează că se dorește crearea unui parc focusat pe „satisfacerea nevoilor de joacă şi dezvoltare a copiilor, dar care oferă, în acelaşi timp, şi o mare diversitate de ambianţe, tehnici de amenajare, locuri de socializare pentru toate vârstele şi posibilităţi de a organiza manifestări culturale care vor deservi întregul oraş“.

CITITI SI: Parc pentru copii, amenajat în zona Sălii Sporturilor

Share Button

comentarii

2 comments

  1. parc says:

    Si totusi,cu parcul actual al copilului ce se va intimpla?Ca noi,astia de aiurea nu am putut citi studiul ala de fezabilitate.

  2. gica says:

    Nu va lasati daca nu puneti acolo si un vapor.Fara el sa nu se poata oare?Dar,oricum,e bine ca o sa fie si un avion.LA o adica,au cu ce scapa sarmanii copii.Citi or sa mai fie azi maine de bine ce le merge tinerilor din Romania.Nu ca pe-aici pe aiurea ar fi mult mai bine.

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare