Ziarul electronic al arădenilor

Pietonii indisciplinați, în vizorul polițiștilor locali

Poliția Locală Arad a derulat, în mai multe puncte din municipiu, o amplă acțiune având ca scop conștientizarea pietonilor asupra pericolelor la care se expun atunci când aleg să traverseze strada prin locuri nepermise sau se grăbesc să treacă deși culoarea semaforului este roșie.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au putut fi văzuți, astăzi, pe strada Andrei Șaguna, în zona policlinicii Laser System, pe Calea Aurel Vlaicu, în Piața Gării, în zona Restaurantului „Bucegi”, la Primărie, în zona trecerii de pietoni de pe strada Romul Veliciu și pe Calea Iuliu Maniu.

Chiar dacă acțiunea de astăzi s-a derulat pe linie de prevenție, polițiștii locali au împărțit și amenzi pietonilor certați cu legea.

Un număr de 40 de procese-verbale de contravenție au fost întocmite pe numele pietonilor indisciplinați. Dintre acestea, 32 au fost întocmite pentru traversarea străzii prin loc nepermis, celelalte 8 fiind întocmite pentru traversarea pe culoarea roșie a semaforului.

Potrivit prevederilor art.60 din H.G. 1391/2006 – pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002(republicată)- privind circulația pe drumul public, amenda pe care o riscă pietonii indisciplinați este de 290 de lei.

Acțiunile de conștientizare a pietonilor asupra riscurilor la care se expun atunci când traversează strada prin loc nepermis sau pe culoarea roșie a semaforului vor continua și în zilele care urmează.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Poliției Locale Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *