Piaţa mezelurilor: Cum evoluează consumul şi câte mezeluri cumpără românii

Publicat de actualitati-arad in 26 Jun, 2013 | Parerea ta

mezeluriRomânii cumpără câte 200-300 de grame de mezeluri, în medie, de trei ori pe săptămână, iar consumul cel mai ridicat se înregistrează toamna, potrivit reprezentanţilor producătorului de profil Meda, deţinut de Luchi Georgescu, proprietara Vincon Vrancea.

Piaţa de mezeluri este estimată la aproximativ 800 de milioane de euro, iar consumul scade în postul Crăciunului, în luna ianuarie şi în perioada Paştelui.

Reprezentanţii companiei au afirmat miercuri, într-o conferinţă, că în perioada de criză din ultimii ani este o performanţă pentru un producător de mezeluri dacă reuşeşte să nu înregistreze pierderi.

“Materiile prime pentru mezeluri s-au scumpit la sfârşitul anului trecut cu 30-60%, în principal membranele. Am plătit 500.000 de euro diferenţă de preţ doar pentru membrane şi un milion de euro în plus pentru carnea de porc, care s-a scumpit la rândul ei”, a spus Luchi Georgescu.

Meda estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 28,5 milioane de euro, cu 5% mai mare comparativ cu anul 2012. Firma urmează să investească în acest an 1,3 milioane de euro în echipamente de producţie şi modernizarea identităţii vizuale.

În cei 15 ani de la înfiinţare, Meda a investit peste 20 de milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie şi achiziţionarea de echipamente de procesare a cărnii. Capacitatea de producţie a fabricii Meda a ajuns astfel la 12.000 de tone pe an.

Aproximativ 10% din volumul producţiei este exportat în ţări în care există comunităţi mari de români.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Din tara

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare