Petrolul Ploieşti a câştigat Cupa României-Timişoreana

Publicat de actualitati-arad in 01 Jun, 2013 | Parerea ta

Formaţia Petrolul Ploieşti a câştigat Cupa României-Timişoreana pentru a treia oară în istorie, după ce a învins, sâmbătă, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa CFR Cluj, în finala competiţiei.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Bokila, în minutul 8, când a profitat de o greşeală din apărarea echipei clujene şi a înscris cu un şut la colţul lung.

Fotbalistul echipei Petrolul Ploieşti, Jeremy Bokila, a fost desemnat jucătorul finalei Cupei României-Timişoreana.

La finalul meciului, jucătorii ploieşteni s-au îmbrăcat în tricouri albastre pe care era imprimată Cupa României. După ce au primit medaliile şi s-au urcat pe podiumul de premiere, jucătorii s-au strâns în jurul trofeului, până când acesta a fost ridicat de căpitanul Sony Mustivar, după ce i-a fost înmânat de legendarul jucător petrolist, Mircea Dridea.

Fotbaliştii echipei CFR Cluj, finalista de sâmbătă seară, au fost primii premiaţi de către Anghel Iordănescu, ei fiind aplaudaţi de adversarii lor de la Petrolul, care au format un culoar şi i-au aplaudat atunci când aceştia au venit să-şi ridice medaliile.

Arbitrul finalei a fost schimbat în ultimul moment, Istvan Kovacs, anunţat iniţial la centru, fiind arbitru adiţional, în timp ce băimăreanul Cristian Balaj a fost cel care a condus jocul.

La meci au fost prezenţi si componenţii echipei naţionale a României în frunte cu selecţionerul Victor Piţurcă, dar şi jucătorii reprezentativei de tineret.

Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj sunt singurele echipe din provincie care au cucerit Cupa României în ultimii 18 ani, ploieştenii reeditând performanţa din 1995.

CFR a cucerit Cupa în 2008, 2009 şi 2010, iar Petrolul are în palmares două trofee, în 1963 şi 1995. Petrolul a mai jucat finala în 1952 (când se numea Flacăra). Steaua are cele mai multe Cupe ale României, 21, urmată de Rapid şi Dinamo, cu câte 13 trofee.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Sport

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare