UPDATE 2: Petrecerile PDL de 1 Mai, stricate de polițiști

Publicat de actualitati-arad in 01 May, 2014 | Parerea ta

1-mai-pdl-300x225Procurorii și polițiștii au demarat o anchetă, după ce, joi dimineața, au fost depistate două transporturi cu produse semipreparate, care urmau să ajungă la petrecerile câmpenești organizate de PDL cu ocazia zilei de 1 mai.

Conform unor surse, produsele semipreparate erau depozitate la Cantina Municipală, de unde urmau să ajungă în locurile unde democrat-liberalii arădeni au organizat petrecerile câmpenești.

Cele două transporturi au fost oprite în trafic, iar polițiștii au constatat că nu erau însoțite de documente conforme.

În prezent, polițiștii fac cercetări sub coordonarea unui procuror. Cele două transporturi au fost reținute, până la finalizarea anchetei.

În acest caz au fost duși la audieri Mariana Szucs, directorul Cantinei Municipale, Florin Mariș, consilier local, și Dănuț Vâlcea, membru PDL Arad.

Cu ocazia zilei de 1 Mai, PDL Arad a organizat petreceri câmpenești pe malul Mureşului în cartierul Micălaca, la Port Arthur din cartierul Aradul Nou şi în incinta Ştrandului termal „Bidi”.

În urma cu câteva zile, Geanina Pistru, președintele organizației municipal a PDL Arad, a afirmat că o parte din produsele pregătite pentru serbările câmpenești sunt obţinute de la sponsori.

UPDATE

Poliţia din Arad a oprit în trafic, în apropiere de locul în care PDL pregătea o petrecere de 1 Mai, două microbuze care transportau sute de kilograme de cartofi în saci, zeci de kilograme de carne de porc şi semipreparate din carne, precum carne de mici, dar şi zeci de kilograme de ceapă şi alte legume, confiscând marfa pentru că şoferii nu aveau documente.

Preşedintele organizaţiei municipale Arad a PDL, Geanina Pistru, a declarat pentru Mediafax că produsele erau destinate uneia dintre cele trei petreceri de 1 Mai organizate în locuri de agrement din oraş, la care urma să se prepare la ceaun tocăniţă de cartofi cu carne de porc.

„Nu înţelegem din ce motiv au confiscat aceste produse, care erau cumpărate de la piaţă. Am avut mai mulţi saci de cartofi şi vreo 50 de kilograme de carne de porc cumpărată tot de la piaţă. Acestea urmau să ajungă la o petrecere din cartierul Micălaca“, a declarat Pistru.

Conform mediafax.ro, liderul PDL Arad a susţinut că a observat încă de dimineaţă maşini de poliţie care supravegheau zonele în care se pregăteau petrecerile PDL.

„Nu au putut intra în spaţiile în care ne-am organizat pentru că sunt private. Şi petrecerea din Micălaca, de pe malul Mureşului, a fost mutată dintr-o zonă publică într-un spaţiu privat“, a precizat Pistru.

UPDATE 2: Comunicat de presă

Urmare articolelor apărute în presa locală online cu privire la controlul efectuat în această dimineață la Cantina Municipală, aducem la cunoștiința opiniei publice faptul că verificările au vizat produse alimentare ale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Arad, depozitate în spațiile frigorifice de care dispune Cantina Municipală.

În baza bunei colaborări cu CARP, Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară a oferit acest sprijin asociației pensionarlor, care a organizat un eveniment pentru membrii săi la ștrandul Bidi cu ocazia zilei de 1 Mai.

În încheiere, dorim să precizăm faptul că activitatea Cantinei Municipale și serviciile comunitare oferite de acesta se desfășoară în conformitate cu reglementările prevăzute de lege și de Hotărârile Consiliului Local Municipal Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare