Petreceri cu mâncare şi băutură la Sărbătoarea Vecinilor

Publicat de actualitati-arad in 23 May, 2014 | Parerea ta

IMG_3275GALERIE FOTO Sărbătoarea Vecinilor, eveniment care este organizat în mai multe țări din Europa, i-a scos, vineri, pe arădeni în stradă cu ceaune, bere și muzică, iar petrecerile s-au terminat după miezul nopții.

La Sărbătoarea Vecinilor, eveniment ajuns anul acesta la a VI-a ediție, s-au înscris 113 de asociații locative, iar în cartiere, arădenii s-au organizat „ca între vecini“.

Pentru această sărbătoare, arădenii au organizat mici petreceri în faţa blocurilor, în faţa şi în curțile caselor, ba chiar şi în sufrageriile apartamentelor, dar și în garaje.

Aleea Muncii, aleea cu mâncare

Una dintre petreceri, la care s-au adunat oameni de la mai multe blocuri, a avut loc în cartierul Aradul Nou, pe Aleea Muncii. Aici s-au adunat vecinii de la blocurile D (scările A, B şi C) şi de la blocul 5 de pe strada Ştefan cel Mare.

Pentru Sărbătoarea Vecinilor au fost pregătite mai multe feluri de mâncare, dar şi gogoşi, totul fiind preparat într-un garaj.

„Anul acesta am pregătit gulaş de porc şi vită cu salată de varză, iar la desert am avut gogoşi cu dulceaţă de căpşuni sau cremă de ciocolată şi cozonaci cu nucă, mac şi rahat. Pe lângă acestea, i-am mai servit pe vecini cu cafea, sucuri, apă minerală şi bere”, a spus Lucreţia Leucea, administratorul blocurilor şi unul dintre organizatorii petrecerii de pe strada Muncii.

Aceasta a mai adăugat că o parte din cheltuieli au fost suportate de locatarii blocurilor care au participat la Sărbătoarea Vecinilor.

Câteva femei care s-au ocupat cu prepararea mâncărurilor la această petrecere s-au învoit, vineri, de la locurile de muncă. De asemenea, la petrecerea de pe Aleea Muncii au venit persoane şi din alte zone din cartierul Aradul Nou.

Hora vecinilor, în Sânicolaul Mic

O altă petrecere a vecinilor a fost organizată la blocurile de pe strada Frunzei din cartierul Sânicolaul Mic. Aici, vecinii s-au adunat în curtea unui bloc, unde au consumat mâncare gătită în apartamente, la care s-au adăugat băuturile răcoritoare şi multă bere.

Tot în faţa blocului a fost adus şi un casetofon, astfel încât vecinii s-au prins în horă şi au dansat.

O altă petrecere a vecinilor a fost organizată pe strada Clopotului, tot în cartierul Sânicolaul Mic. „Am pregătit un preparat după o reţetă nouă, fasole cu ciolan la cătlan. Am pregătit în jur de 150 de porţii”, a spus Teodor Gligor, consilier local şi organizatorul petrecerii.

Pe lângă mâncare, mesele au fost pline cu băuturi răcoritoare, bere și vin.

Fasole cu ciolan şi plimbări călare, în Poltura

Pe strada Munteniei, din zona Poltura, sute de oameni au fost prezenți la Sărbătoarea Vecinilor.

Pentru această zi, locuitorii din această zonă au adunat câte 5 lei de persoană şi au reuşit să pregătească patru ceaune cu fasole şi ciolan, adică vreo 200 de porţii de mâncare.

Ca în fiecare an, cei de pe strada Munteniei şi-au chemat la petrecere și rudele, dar şi prietenii.

Petrecerea a fost organizată pe marginea unui teren de fotbal, amenajat de cei care locuiesc în zonă. Vecinii de pe strada Munteniei au avut posibilitatea să călărească un armăsar pus la dispoziţie de cei de la Depozitul de Armăsari din Arad.

Și pe strada Poetului din cartierul Aurel Vlaicu, vecinii s-au strâns la un chef organizat de un agent economic.

Locatarii de la blocurile B20 şi C1 din cartierul Aurel Vlaicu au organizat Sărbătoarea Vecinilor în apartamente, unde au preparat grătare şi au servit băuturi răcoritoare şi bere.

Petreceri au mai fost organizate vineri și în cartierele Alfa, Confecții, Micălaca.

Cei care participat la Sărbătoarea Vecinilor au primit de la Primărie tricouri, şorţuri şi baloane inscripţionate cu Sărbătoarea Vecinilor.

Sărbătoarea Vecinilor este un eveniment iniţiat în 1999 la Paris. Sărbătoarea a luat imediat amploare, fiind adoptat de milioane de oameni şi comunităţi din întrega lume.

text&foto: actualitati-arad.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare