Petiție on-line: „Salvați Filarmonica Arad!!!“

Publicat de actualitati-arad in 07 Dec, 2014 | Parerea ta

palat.cultural1-300x225Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad a lansat o petiție on-line, prin care solicită demiterea directorului instituției, Alin Văcean, și „readucerea Filarmonicii în rândul simbolurilor orașului“.

Intitulată „Salvați Filarmonica Arad!!!“, petiția on-line a fost lansată sâmbătă, iar până duminică la amiază a adunat 10 semnături. Până duminică seara, petiția a fost semnată de peste 360 de persoane.

Autorul petiției susține că Filarmonica Arad a ajuns „mult sub limita minimă de funcționare“. În petiție se mai precizează că orchestra are în componență 37 de instrumentiști, iar corul 32 de artiști lirici.

„Managementul dezastruos, atitudinea  impardonabilă a managerului față de angajați, față de presă și față de instituții interne și externe a contribuit la înrăutățirea situației și la declanșarea grevei generale. Cerem îndepărtarea grabnică a managerului Alin Văcean și readucerea Filarmonicii în rândul simbolurilor orașului“, se menționează în petiția on-line lansată de Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad.

În finalul petiției, autorul cere sprijinul celor care „le pasă de soarta culturii arădene“.

„Cei cărora le pasă de soarta culturii arădene sunt rugați să ne susțină cu semnături în speranța că vom atrage atenția autorităților pentru remediariea acestei situații catastrofale“.

Majoritatea angajaților de la Filarmonica de Stat Arad au intrat în grevă generală, în ultima săptămână a lunii noiembrie, acuzând lipsa unui contract de muncă la nivel de instituție în ultimii trei ani și reclamând „amenințări, șantaje și jigniri” din partea conducerii.

Aproximativ 50 de artiști din cei 70 ai Filarmonicii de Stat Arad au refuzat să mai lucreze, declanșând greva generală, din cauza unor divergențe pe care le au cu directorul instituției, Alin Văcean, după ce acesta ar fi impus o serie de reguli care sunt considerate inacceptabile de către salariați.

CITITI SI: Grevă generală la Filarmonica din Arad

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare