Ziarul electronic al arădenilor

Petiţia pentru autonomia Transilvaniei va ajunge la Klaus Iohannis

transilvaniaPreşedintele României va primi petiţia pentru autonomia Transilvaniei, semnată până acum de 14.621 de persoane. Acestea cer un guvern regional la Cluj, care să controleze politic şi economic toată Transilvania.

Iniţiatorul petiţiei, Fancsali Erno, a reuşit să strângă 14.621 de semnături pentru autonomia Transilvaniei în ultimii doi ani. După ce, în 2014, a depus-o la Prefectura Cluj, acum acesta a anunţat că petiţia va ajunge, duminică, şi pe masa preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Transilvania autonomă se va întinde peste Banat, Crişana, Maramureş şi Ardeal şi va avea capitala la Cluj-Napoca, acolo unde ar urma să funcţioneze un guvern regional cu control politic şi economic pe teritoriul Transilvaniei autonome.

„Istoria şi tradiţia din Transilvania sunt complet diferite de fostul Regat. Regiunea noastră a fost întotdeauna parte a Europei civilizate. După 1989, starea regiunii noastre nu s-a îmbunătăţit. Impozitele acumulate în Transilvania ajung în Moldova şi Oltenia pe nedrept. Transilvania este trezoreria ţării noastre fără autodeterminare. Ei au mai mare nevoie de noi, decât noi avem de ei.

Regiunea noastră s-ar putea autosusţine. Avem păduri, ape minerale, un potenţial turistic foarte mare, oraşe medievale unice în România, sute de castele, cetăţi, o universitate care mulţumită multiculturalismului este în fruntea Universităţilor din ţară. Noi nu vrem nimic de la alţii, dar ce e al nostru nu lăsăm”, se arată în documentul care susţine autonomia Transilvaniei.

Iniţiatorul acestei petiţii speră că, în scurt timp, va începe şi dezbaterea despre reorganizarea teritorială a ţării.

sursa: citynews.ro

comentarii

3 Comments

  • Sabina

    Păi,dacă tot așa o împărți Ponta banii la comune în vest,s-ar putea să fie mai multe semnături,altele decât alea nemeșești.Baiul e că nu ne place ungurește,o limbă„moartă“ce nu-i utilă nicări în UE ori în Lume.Cu Româna mai înțelegi alte trei-patru limbi,cel puțin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.