Peştii, pe locul 3 în topul animalelor de companie preferate de români

Publicat de actualitati-arad in 26 Nov, 2014 | Parerea ta

Hornbach - Acvaristica-1Peştii se află pe locul al treilea în topul preferinţelor românilor în ceea ce priveşte animalele de companie, fiind surclasaţi doar de câini şi de pisici, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit ce deţine şi o zonă specială de acvaristică.

„Când vine vorba de animale de companie, peştii reprezintă o alternativă bună pentru oamenii foarte ocupaţi care nu au timp pentru îngrijirea unor animale precum câinii sau pisicile, ce au nevoie de mai multă atenţie”, a declarat Mugurel Horia-Rusu, Directorul General al Hornbach.

Neon, Scalari şi Guppy, cele mai căutate specii

Conform datelor retailerului, cele mai căutate specii de peşti de acvariu în România sunt Neon, Scalari şi Guppy, acest lucru datorându-se aspectului acestora şi culorilor vii, ce înveselesc locuinţa.

De altfel, pe lângă faptul că un acvariu poate fi privit şi ca un element de design într-o încăpere, este cunoscut şi dovedit că peştii au un efect terapeutic asupra oamenilor.

Privirea lor reduce stările de anxietate, datorită mişcării, culorilor şi, uneori şi sunetelor pe care le produc.

Cât cheltuie românii pentru un acvariu

Potrivit datelor Hornbach, cele mai cumpărate tipuri de acvarii sunt cele de 60 litri şi 80 litri. Astfel, investiţia necesară pentru amenajarea acestuia este, în medie, 300 – 500 lei.

Dincolo de costul acvariului în sine, investiţia cuprinde elemente necesare precum filtru intern sau extern, aerator, încălzitor, nisip sau pietriş, plante şi peşti. Pe lângă strictul necesar, pasionaţii de acvaristică ar putea adăuga minciog sau decoraţiuni, sau îşi pot extinde oricând acvariul cu alte specii de peşti.

„Diversitatea de specii de peşti este foarte mare, astfel că oricine se decide să îşi achiziţioneze un acvariu nu se va plictisi niciodată”, a adăugat Mugurel Horia-Rusu.

Sfaturi de îngrijire a peştilor

Deşi îngrijirea peştilor nu consumă mult timp şi efort, există câteva elemente care trebuie luate în considerare pentru a avea un acvariu cu exemplare sănătoase.

Temperatura apei trebuie să fie menţinută la o valoare optimă, precum şi PH-ul apei şi cantitatea de oxigen, care poate fi asigurată prin sistemul de aerare sau reducerea numărului de peşti din acvariu, iar apa trebuie schimbată treptat şi nu trebuie să conţină clor. O suprapopulare a acvariului va crea o stare de stres peştilor care duce la îmbolnăvirea lor.

De asemenea, este important să nu existe obiecte ascuţite care pot genera răniri mecanice.

În ceea ce priveşte locul acvariului, acesta ar trebui să fie ales într-o zonă fără soare excesiv şi un loc în care nu se fumează. Nu în ultimul rând, la curăţarea acvariului este indicat să se evite folosirea spray-urilor care conţin amoniac, a detergenţilor, ori a substanţelor chimice sau toxice.

În schimb, sticla acvariului, atunci când acesta este gol, poate fi curăţată cu sare fină de bucătărie, deoarece aceasta ucide o mare parte din paraziţi sau microbi.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare