Pești morți pe Canalul Criș, la Turnu

Publicat de actualitati-arad in 04 Jun, 2014 | Parerea ta

pestiPescari şi localnici din Turnu au observat, în ultimele zile, că tot mai mulţi peşti mor în Canalul Criş, iar autorităţile suspectează o poluare a apei, astfel că au prelevat probe care au fost trimise la un laborator din Bucureşti pentru stabilirea cauzei mortalităţii piscicole.

Peştii morţi, în general puiet, pot fi observaţi plutind pe un segment de câteva sute de metri în zona localităţii Turnu.

Reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) Arad, instituţie care administrează canalul, dar şi ai Gărzii de Mediu şi Direcţiei Sanitare Veterinare, au mers la faţa locului pentru a încerca să stabilească în ce împrejurări s-a produs mortalitatea piscicolă.

„Este posibil ca cineva să fi deversat de pe pod substanţe toxice, cum ar fi pesticide. Cum în această perioadă nu pompăm apa din canal în Râul Mureş, apa nu este în mişcare, iar poluarea nu s-a extins“, a declarat Gheorghe Pele, directorul ANIF Arad, citat de Mediafax.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare spun că au prelevat probe de apă, pe care le-au trimis la un laborator din Bucureşti, iar rezultatele sunt aşteptate săptămâna viitoare.

Dacă analizele vor confirma că apa a fost poluată, autorităţile vor sesiza organele de urmărire penală.

„Buletinele de analiză vor fi finalizate în 5 – 7 zile şi, în funcţie de rezultatele analizelor, sigur că vom lua măsurile coercitive dacă va fi cazul“, a spus Monica Jitariu, comisar şef la Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare