Peste 90 km de piste pentru biciclete, până în 2015

Publicat de actualitati-arad in 20 Jun, 2013 | Parerea ta

piste-300x225Lucrările de amenajare a aproape 79 de kilometri de piste pentru biciclete în municipiul Arad sunt prevăzute să înceapă în primăvara anului viitor, iar tot în următorii ani vor fi realizați 14 kilometri de piste pe Faleza Mureșului.

Proiectul „Amenajare piste de biciclete în municipiul Arad” a fost aprobat de Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, urmând să intre în evaluarea tehnică pentru a primi o finanţare europeană în valoare de 4,6 milioane de euro.

Primarului Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat, joi, că evaluarea tehnică va fi efectuată în circa două săptămâni, după care va urma verificarea şi pregătirea documentaţiei pentru semnarea contractului, prevăzută pentru toamna acestui an.

„Valoarea proiectului a fost estimată la 4,6 milioane de euro, fără TVA, investiţia urmând să fie realizată, începând din 2014, în maximum 2 ani. Lungimea totală a pistelor pentru biciclete va fi de 76.926 m, lăţimea pistelor fiind cuprinsă între 1,25 metri şi 2 metri”, a precizat Gheorghe Falcă.

Cei 78 de kilometri de piste pentru biciclete ar urma să fie realizați până în 2015. Pistele vor fi amenjate atât pe partea carosabilă, cât și pe trotuare.

Proiectul tehnic prevede realizarea de piste pentru biciclete pe şase tronsoane, unul fintre acestea fiind pe Calea Iuliu Maniu – Piaţa Podgoria – Calea Aurel Vlaicu – DN 7.

Un alt traseu propus este Piaţa Podgoria – B-dul  Revoluţiei – Piaţa Avram Iancu – str. Tribunul Dobra – str. Piaţa Arenei  – str. Calea Romanilor –  str. Timişoarei.

Cel de-al treilea traseu este  Piața Podgoria – str. Petru Rareş – str. Calea Zimandului. Al patrulea traseu cuprinde străzile Mihai Eminescu – Vârful cu Dor – Dorobanţilor – Bodrogului – DJ 682F.

Cea de-a cincea pistă pentru biciclişti va fi amenajată pe străzile Pădurii şi Cocorilor, iar cea de-a şasea pe traseul str. Andrei Şaguna – Piaţa Spitalului – Calea Victoriei.

Tot în proiect mai sunt prevăzute, pe lângă  lucrările de amenajare şi construire a pistelor pentru biciclişti, și lucrări necesare folosirii civilizate a pistelor: semnalizare rutieră, mijloace de evacuare a apei pluviale, amenajarea unor locuri de popas dotate cu rastele şi băncuţe pentru biciclişti, coşuri stradale și altele.

Un alt proiect prezentat, joi, de primarul Falcă, prevede realizarea a 14 kilometri de piste pentru biciclete pe Faleza Mureşului.

Proiectul tehnic a fost realizat cu fonduri europene în cadrul proiectului intitulat „Dezvoltarea comună a pistelor de biciclete în Arad şi Gyula”.

Pe lângă pistele de biciclete, va fi modernizată Faleza Mureşului şi dotată cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, rastele de biciclete, corpuri de iluminat), valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 2,4 milioane de euro.

Pistele pentru biciclete de pe Faleza Mureşului vor fi realizate în trei etape, pe parcursul a doi ani.

În prima etapă se are în vedere amenajarea pistei de biciclete pe traseul Subcetate – Maranata – Parcul Europa – zona Perla – Parcul Mihai Eminescu – Podul Decebal – Podul Traian.

În cea de-a doua etapă se vor amenaja pistele de pe tronsonul Podul Traian – Cartierul Alfa, iar în cea de-a treia etapă se face pista pe tronsonul cartierul Alfa – Arad by Pass – Pădurea Ceala – Aeroport.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare