Peste 80% dintre români nu știu ce beneficii le oferă asigurarea de sănătate

Publicat de actualitati-arad in 13 Mar, 2013 | Parerea ta

spitalPeste 80% dintre români nu știu ce beneficii le oferă asigurarea obligatorie de sănătate, potrivit unui studiu realizat de Exact Cercetare și Consultanță în colaborare cu Link Resource și analizat de MediHelp International.

Rezultatele studiului indică faptul că peste 30% dintre români nu știu cât plătesc pentru asigurarea obligatorie de sănătate, iar mai mult de 80% știu foarte puțin despre avantajale pe care le oferă acest tip de asigurare.

Rezultatele demonstrează că românii au foarte puține informații referitoare la asigurarea de sănătate obligatorie și beneficiile acesteia. Atunci când au fost întrebați dacă știu cât plătesc lunar pentru acest serviciu, 38% au răspuns negativ, în timp ce 62% dintre respondenți au știut valoarea exactă.

În ceea ce privește drepturile contribuabililor, situația nu este la fel de clară: doar 18% își cunosc exact beneficiile, în timp ce 82% știu foarte puțin, sau chiar deloc, despre avantajele pe care le oferă asigurarea obligatorie de sănătate.

“Cred că aceste cifre sunt alarmante, deoarece românii ar trebui să știe exact ce primesc pentru sumele pe care le plătesc lunar. Această situație este determinată pe de o parte de lipsa de interes a populației și pe de altă parte de lipsa de informație. Această situație nu va apărea niciodată însă cu o asigurare privată de sănătate. În acest caz toate beneficiile și avantajele sunt exprimate foarte clar și fiecare persoană știe exact pentru ce anume cheltuiește. Asigurarea privată de sănătate este o soluție viabilă în zilele noastre, iar îngrijirea medicală profesională combinată cu asistența medicală și consilierea pot face diferența atunci când apare o problemă de sănătate”, spune Zahal Levy, Președinte MediHelp International.

Studiul a fost realizat online, la începutul anului 2013, pe un eșantion de 3268 de persoane cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani, care trăiesc în mediul urban.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare