Peste 600 de absolvenţi de liceu din Arad nu vor să participe la bacalaureat

Publicat de actualitati-arad in 05 Jun, 2013 | 1 Commentariu

bacEtapa înscrierilor pentru susţinerea examenului de bacalaureat în această vară s-a încheiat, dar în judeţul Arad nu se află pe liste 634 de absolvenţi ai promoţiei actuale.

Astfel, din datele centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad de la şcoli, reiese că există 3.900 de absolvenţi de liceu din promoţia curentă, însă doar 3.266 s-au înscris la bacalaureat.

Mariana Tocaciu, purtător de cuvânt al ISJ Arad: „Probabil că mulţi nu se simt pregătiţi pentru acest examen şi vor încerca să-l promoveze la toamnă sau în anii următori”.

Teama unora nici nu este de mirare, având în vedere rezultatele slabe constatate în urma simulării bacalaureatului, care a avut loc recent. La matematică, au luat note sub cinci 94 la suta dintre candidaţi, iar la română, 87 la sută. La biologie, niciunul nu a promovat, cea mai mare notă fiind trei, în timp ce la istorie au trecut jumătate dintre cei testaţi.

Pe de altă parte, la bacalaureatul din această vară vor participa 934 de absolvenţi de liceu din promoţiile anilor trecuţi, care probabil că s-au pregătit mai mult în ultimul an.

În sensiunea din vara anului trecut, promovabilitatea în judeţ la bacalaureat a fost de 40,23 la sută.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

1 comment

  1. Ei dragilor asa ceva nu am mai auzit, dar ca sa va ridicam moralul mai amuzativa si voi un pic.
    http://psihoamuzament.blogspot.ro/2013/06/bacalaureat-2013-sau-despre-cum-unii-se.html

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare