Peste 50.000 de bilete la tratament, repartizate în 2013 prin Casa de Pensii

Publicat de actualitati-arad in 14 Mar, 2013 | Parerea ta

olanestiPeste 50.000 de bilete la băi vor fi repartizate anul acesta pensionarilor şi asiguraţilor, în unităţile de tratament ale Casei Naţionale de Pensii Publice, 15 la sută dintre acestea urmând să fie acordate gratuit unor categorii speciale de beneficiari, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern.

“În unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, este asigurat pentru anul 2013 un număr de maxim 50.352 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maxim 16 serii de trimitere “, potrivit proiectului de HG aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

La acest număr de bilete, se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu aceasta destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2013, locurile contractate cu alţi operatori economici interesaţi, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcţie de preţurile ofertate pe bilet.

Maximum 15 la sută din numărul total de bilete de tratament se vor acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale şi legi cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale ce reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.

În perioada unui an calendaristic, persoana îndreptăţită poate beneficia de un singur bilet de tratament, se mai arată în proiectul de act normativ.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Din tara

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare