Peste 400 de poliţişti supraveghează manifestările de Sfânta Maria, în Arad

Publicat de actualitati-arad in 14 Aug, 2015 | Parerea ta

comunicat presaPeste 400 de poliţişti vor supraveghea drumurile publice și localitățile arădene în care se vor desfăşura manifestări prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Maria), pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

În intervalul 14–16 august, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad a luat o serie de măsuri pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, precum şi pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor.

Astfel, în medie 150 de poliţişti vor acţiona, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în 12 localităţi şi zone unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi un aflux de persoane spre zonele turistice şi de agrement.

Din totalul poliţiştilor aflaţi în misiune, 312 sunt din cadrul structurilor de ordine publică, 65 de rutieră, 27 de la investigaţii criminale, iar restul fiind de la alte formaţiuni.

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri vor acţiona pe principalele sectoare de drumuri naţionale şi europene, o atenţie deosebită fiind acordată arterelor ce converg către localităţile şi zonele turistice şi de agrement.

De asemenea, vor fi utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele Poliţiei Rutiere, urmărind, mai ales, prevenirea şi combaterea vitezei.

Poliţiştii vor fi sprijiniţi în activităţile ce le vor întreprinde şi de către luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad şi efective de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Arad.

Structurile de poliţie transporturi vor acţiona pentru combaterea furturilor de/din bagaje şi din buzunare.

În această perioadă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad va asigura, alături de structurile cu atribuţii în domeniu, măsurile de ordine la manifestările publice de amploare (cu participarea a peste 20.000 de persoane).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare