Peste 20.000 de turişti români merg anual în vacante de lux pe Coasta de Azur

Publicat de actualitati-arad in 26 Feb, 2013 | Parerea ta

coasta de azurAutoritatea de turism a oferit numărul turiştilor români care merg în fiecare an în vacanţă pe Coasta de Azur şi suma pe care o cheltuiesc aceştia în locaţia de lux.

Astfel, la hotelurile de pe Coasta de Azur merg anual peste 20.000 de turişi români, care cumulează aproximativ 60.000 de nopţi, potrivit datelor Comité Regional du Tourisme (CRT) Riviera Côte d’Azur, instituţia de stat care se ocupă cu promovarea turismului pe Coasta de Azur.

Aproximativ 20.000 de turişti români se cazează în fiecare an în hotelurile de pe Coasta de Azur şi cheltuiesc doar pe cazare şi masă peste 4,5 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor autorităţii de turism, iar în zonă au reşedinţa în jur de 1.000 de români.

Din aceste date reiese că 60.000 de înnoptări ale turiştilor români înseamnă cheltuieli cumulate de peste 4,5 milioane de euro.

Deşi numărul românilor ajunşi în zonă reprezintă o mică parte din cele 11 milioane de străini care vizitează anual Coasta se Azur, francezii cred în potenţialul pieţei româneşti, a doua ca mărime din Europa de Est din punct de vedere al numărului de vizitatori, după Rusia.

În afara celor 20.000 de turişti, pe Coasta de Azur mai vin în jur de 6.000 de români în vizite la cei 1.000 de rezidenţi, care nu plătesc cazare şi pentru care este greu de cuantificat cheltuielile. Durata medie a sejurului acestora este cinci nopţi. În plus, aproximativ 2.500 de români ajung şi ei în fiecare an în zonă pentru afaceri.

Pentru turiştii români, Coasta de Azur este încă o destinaţie nouă şi neobişnuită. Jumătate dintre ei vin pentru prima dată în această zonă. Cei mai mulţi merg în Nisa (aproape 55%), mai puţin de 20% la Cannes şi 10% ajung în Antibes.

Românii care merg pentru prima dată pe Coasta de Azur nu ştiu că acolo sunt şi munţi şi că pot alege această destinaţie şi pentru sporturile de iarnă. Tocmai de aceea, în intervalul iulie-septembrie ajung în zonă aproximativ 60% din totalul românilor dintr-un an.

Dintre românii care ajung pe Coasta de Azur, 40% merg la shopping, 50% vizitează un muzeu sau un monument şi aproape jumătate merg la plajă. În plus, 7% merg la cele 17 cazinouri din zonă.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Din tara

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare