Peste 2.200 de oameni au alergat la Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului

Publicat de actualitati-arad in 14 Jun, 2014 | Parerea ta

IMG_4309GALERIE FOTO Peste 2.200 persoane de toate vârstele au luat startul, sâmbătă, la Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului, printre participanți fiind un primar, un vicepreședinte de consiliu județean, un consilier local, dar și persoane cu dizabilități.

La ediția din acest an s-au înscris concurenți din 18 țări, din România fiind participanți din 25 de județe.

Startul în prima probă a competiției, cursa de maraton, desfășurată pe o distanță de 42 de kilometri, a fost dat la ora 9.00, din faţa Palatului Administrativ. La această probă, desfășurată în premieră, s-au înscris aproape 40 de persoane.

Apoi a urmat semimaratonul, pe distanța de 21,097 kilometri, la care au participat peste 140 de alergători. Competiția a continuat cu crosul pe distanța de 10 kilomentri, la care s-au înscris peste 190 de concurenţi.

A urmat crosul pe distanța de 6 kilometri, la care s-au înscris peste 450 de persoane, printre participanții fiind și ziariști, angajați din administrația locală și județeană, reprezentanți ai ONG-urilor, profesori și medici. Printre alergători au fost consilierul local Glad Varga şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea.

Totodată, printre concurenți s-a aflat şi preotul Radomir Stoica, de la Parohia Ortodoxă „Sfinții Martiri Brâncoveni” din cartierul Subcetate.

Ultima probă a fost cursa populară, pe distanța de un kilometru, la care nu a existat limită de vârstă pentru participare şi care a adunat la start peste 1.400 de persoane.

Această cursă s-au desfăşurat pe trei categorii – „Family”, „Masculin” şi „Feminin”.

La cursa populară, printre concurenţi s-a aflat Gabriel Boriga, primarul oraşului Târgovişte, cu soţia lui, baschetbalista Monica Broşovszky, alături de copilul lor, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, însoţit de cei doi copii ai săi.

La această cursă a participat și o familie din București, soţ şi soţie, care a călătorit toată noaptea cu trenul.

Maratonul, Semimaratonul şi Crosului Aradului s-a încheiat cu cursa voluntarilor, la care au participat toţi cei care au ajutat la desfăşurarea competiţiei.

Înainte de startul fiecărei probe, alergătorii s-au încălzit pe platoul din fața Palatului Administrativ pe ritmuri muzicale și sub coordonarea unor practicante de aerobic.

La ediția din acest an a Maratonului, Crosului și Semimaratonului județului Arad au fost participanți din România, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Macedonia, Maroc, Polonia, Serbia şi Slovacia.

La finalul curselor au fost acordate premii în bani pentru ocupanții primelor trei locuri, dar şi medalii şi diplome de participare.

Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului a fost organizat de Consiliul Judeţean, Primăria municipiului, Centrul Cultural Judeţean şi Clubul Sportiv Experienţa Multisport.

UPDATE: Maratonul, Semimaratonul şi Crosul Aradului – REZULTATE

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare