UPDATE: Peste 10.000 de semnături pentru pasajele de pe centură

Publicat de actualitati-arad in 09 Aug, 2013 | 1 Commentariu

IMG_9754GALERIE FOTO Democrat-liberalii au anunțat, vineri, că au adunat peste 10.000 de semnături pentru finalizarea pasajelor rutiere de pe centura de Nord-Vest a municipiului Arad.

În cursul zilei de vineri, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, și deputatul Eusebiu Pistru, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, au organizat o conferință de presă lângă pasajul aflat în construcție peste liniile de cale ferată Arad-Curtici și Arad-Oradea.

Cu această ocazie, cei doi democrat-liberali au prezentat tabelele cu semnăturile adunate în 8 zile.

„Un pasaj, care este realizat în proporţie de 80 la sută, este lăsat de domnul Ponta, de parlamentarii de Arad, care astăzi, unul este în America, altul este în afara judeţului. Aici se demonstrează că Guvernul nu are aplecare pentru toţi românii care trec pe această centură“, a declarat Gheorghe Falcă.

De asemenea, Eusebiu Pistru a afirmat că „cele pestre 10.000 de semnături demonstrează că arădenii, şi nu numai, îşi doresc finalizarea pasajelor ca pe o prioritate absolută“.

Nu este o problemă politică, ci una cetăţenească, doar USL doreşte să o politizeze”, a afirmat deputatul Eusebiu Pistru.

Totodată, parlamentarul arădean a reamintit că această campanie de strângere de semnături a fost demarată pentru sensibilizarea Guvernului, astfel încât la rectificarea bugetară să fie refinanţate şi pasajele Aradului.

„Din păcate, aşa cum am estimat, rectificarea bugetară din august a fost negativă la Ministerul Transporturilor, cu un minus de peste 200 milioane de euro ceea ce înseamnă că, iarăşi, pasajele Aradului şi arădenii au rămas fără finanţare. Am rămas din nou fără bani pentru continuarea lucrărilor la pasaje, în timp ce în aprilie sau mai parlamentarii USL erau foarte optimişti, afirmând că sunt bani pentru continuarea lucrărilor”, a mai declarat Eusebiu Pistru.

În zona pasajului, a fost montat un panou inscripționat cu: „Lucrările la acest pasaj au fost oprite în august 2012 de Guvernul Ponta! Parlamentarii USL Măduţa, Căprar, Cristina, Calimente şi Guvernul sunt vinovaţi!“.

În timpul în care jurnaliștii se aflau în zona pasajului, șoferii au claxonat pentru a-și arăta nemulțumirea față de perioadele lungi de așteptare la bariera de la trecerea la nivel cu calea ferată.

Unul dintre șoferi a spus: „Râd și africanii cu maimuțele lor de noi“.

Democrat-liberalii arădeni au lansat și o petiție online prin se cere reluarea lucrărilor la cele două pasaje de pe centura orașului.

„Finalizarea pasajelor ar reduce considerabil timpii de parcurgere a centurii rutiere, în condiţiile în care barierele coboară de aproximativ 100 de ori în 24 de ore, iar timpii de aşteptare în faţa barierelor pentru şoferi sunt, în total, de trei ore într-o zi. Un studiu de caz arată că, prin realizarea celor două pasaje, se vor realiza economii de peste şapte milioane de euro până în 2015 prin eliminarea staţionării autovehiculelor la bariere şi economii de 500.000 de euro din reducerea numărului de accidente. (…) Lucrările la pasajele rutiere peste calea ferată, începute în 2011 pe centura municipiului Arad – parte din DN 7, au fost oprite de către Guvernul USL din lipsă de finanţare“, scrie în petiția online lansată de democrat-liberalilor arădeni.

text&foto: actualitati-arad.ro

AICI FOTO DE LA PASAJUL RUTIER

UPDATE

Flavius Măduța: „Gheorghe Falcă minte cu nerușinare“

Atacurile lui Gheorghe Falcă la adresa parlamentarilor PSD au la bază minciuni și dezinformări.

„Gheorghe Falcă minte cu nerușinare, în tot ceea ce spune despre parlamentarii PSD. Afirmația că noi, parlamentarii, suntem responsabili pentru blocarea finanțării pasajelor este o astfel de minciună nerușinată.

Gheorghe Falcă și PDL știu că nu parlamentarii fac bugetul CNADNR, nu noi stabilim prioritățile proiectelor finanțate, dar ei mint din rațiuni politicianiste. Finanțarea pentru pasaje nu a fost oprită de PSD, ci de guvernarea PDL, așa cum am arătat prin documente oficiale. Este foarte adevărat că acum finalizarea pasajelor este responsabilitatea guvernării USL și eu nu neg acest lucru.

Cred că arădenii și cei care nu sunt din Arad și au semnat pentru finalizarea pasajelor sunt îndreptățiți, au procedat corect. Dar PDL procedează politicianist și demagogic, pentru că la ieșirea lor de la guvernare, pasajele trebuiau realizate integral.

Domnul Pistru trebuia să își facă un obiectiv din finalizarea pasajelor când era secretar de stat și s-a oprit finanțarea. Acum tot ceea ce face este o propagandă ieftină, pentru că el nu are nicio putere de decizie în această privință. Eu am făcut numeroase demersuri pentru reluarea finanțării, inclusiv în Parlamentul României.

Dacă reluarea finanțării depindea de mine sau de colegul meu Dorel Căprar, astăzi se lucra la pasaje. Mai mult, noi, parlamentarii PSD, avem o solție pentru reluarea finanțării, pe care o vom prezenta la București. Gheorghe Falcă habar nu are care este activitatea parlamentarilor PSD dar se trezește spunând minciuni. El vorbește pe la conferințe despre diferite niveluri de responsabilitate, după care iese public și minte cu privire la ceea ce pot și ceea ce nu pot să facă parlamentarii.

Cei de la PDL vorbesc despre rectificarea negativă la Ministerul Transporturilor, dar finanțarea pasajelor ține de CNADNR, care este la alt minister. Este regretabil că suntem nevoiți să participăm la această gâlceavă zi de zi, provocată de politrucii din PDL, dar nu putem lăsa aceste minciuni fără răspunsul cuvenit. În loc să facem ceva pentru oameni, să găsim soluții comune, constat că unii nu se pot abține să facă o politică bazată pe minciuni“, a spus deputatul Flavius Măduța.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al USL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

1 comment

  1. Prieten says:

    Pistru, uita de Gogu. Tu erai baiat corect candva, dar lumea te asociaza cu Gogu ceea ce nu este bine…

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare