UPDATE: Percheziţii la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş“

Publicat de actualitati-arad in 06 Feb, 2013 | 1 Commentariu

perchezitiiProcurorii şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au descins miercuri, la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” şi la filialele acesteia din opt judeţe, într-un dosar privind eliberarea unor diplome false.

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, efectuează în prezent mai multe percheziţii la domiciliul unor persoane, precum şi la sediile unor instituţii de învăţământ superior, locaţii aflate pe raza a 8 judeţe (Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Sălaj şi Gorj)“, se menționează într-un comunicat remis de Ministerul Public.

Conform documentului citat, „acţiunea se înscrie în cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, fiind vizate mai multe persoane, faţă de 4 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale“.

O percheziție a fost efectuată și la biroul unui executor judecătoresc din Arad.

În derularea activităţilor de urmărire penală, procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

„Mai multe persoane urmează să fie ridicate pentru audieri“, se mai precizează în comunicatul de presă.

Potrivit unor surse judiciare, profesorii primeau între 300 și 500 de euro pentru o diplomă falsă.

UPDATE

„În cursul zilei de 06.02.2013 reprezentanţi ai Ministerului Public au efectuat o verificare la sediul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, unde se află şi sediul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, se pare în urma unei sesizări cu privire la modul de desfăşurare a unor activităţi didactice.

Nu ne-au fost comunicate încă detalii privind obiectul cercetării.

Conducerea Universităţii şi întregul colectiv de cadre didactice îşi manifestă deplina disponibilitate de colaborare cu organele de cercetare pentru a lămuri pe deplin aspectele verificate.

Afirmaţiile făcute în presă că s-ar fi eliberat diplome false nu au nici un temei legal, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” fiind o universitate acreditată, diplomele sunt cele tip eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cât priveşte învinuirile la adresa anumitor persoane prezentate de presă, acestea încalcă prezumţia de nevinovăţie care operează într-un stat de drept şi nu pot fi acuzate public persoane pentru care nu există o sentinţă judecătorească.

Aceste aspecte nu au afectat în nici un fel buna desfăşurare a procesului didactic, astfel încât sesiunea de examene şi celelalte activităţi academice îşi urmează cursul normal“.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al Universităţii de Vest „Vasile Goldiș“. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

1 comment

  1. bigone says:

    oare domnul colonel erdely se simte bine, dar ceilalti actionari peceristi ?

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare