Ziarul electronic al arădenilor

Percheziţii la persoane care emiteau facturi fictive

fotoProcurorii au efectuat, marţi, 96 de percheziţii în 12 judeţe, printre care și Arad, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor suspecţi, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010-2015, prin intermediul a 15 societăţi comerciale, membrii grupului infracţional au creat un circuit economic fictiv, prin emiterea către un număr de 80 de societăţi comerciale de facturi fiscale fictive prin care se atesta în mod nereal achiziţii/prestări servicii în domeniul construcţiilor – montaj, prejudiciul produs bugetului de stat fiind în cuantum de 14.540.750 lei“, se menționează într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În cauză a fost începută urmărirea penală faţă de 110 persoane fizice şi juridice, pentru infracţiuni de evaziune fiscală în forma autoratului sau a complicităţii, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Percheziţiile au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tg. Mureş, în judeţele Mureş, Harghita, Alba, Arad, Bihor, Brăila, Braşov, Cluj, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Timiş.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.