Ziarul electronic al arădenilor

Percheziții la Arad, la traficanți de droguri

Procurorii DIICOT au efectuat, marţi, 68 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 58 de suspecţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic intern şi internaţional de droguri de risc şi de mare risc.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna octombrie 2015, suspecţii s-au constituit într-un grup infracţional organizat, având ca preocupare procurarea şi comercializarea de droguri de risc şi de mare risc (canabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halucinogene) şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obţinerii de venituri materiale ilicite.

Majoritatea suspecţilor au ajuns să se cunoască şi să dezvolte relaţii specifice mediului infracţional pe linia traficului şi consumului de droguri, ca urmare a frecventării unui club situat pe raza municipiului Timişoara“, informează un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Procurorii au constatat că suspecţii acţionau în mod precaut, comercializând droguri numai către persoane de încredere şi după stabilirea în prealabil a locurilor unde urmau să se efectueze tranzacţiile.

De asemenea, contactele telefonice se purtau numai prin intermediul unor persoane cunoscute, aflate în cercul de apropiaţi ai traficanţilor, acţionând în condiţii care să nu permită deconspirarea lor.

Potrivit sursei citate, pe baza investigaţiilor efectuate s-a stabilit că în activitatea de procurare şi comercializare a drogurilor, inculpaţii erau stratificaţi pe mai multe niveluri.

Astfel, nivelul I era format din furnizori care deţineau cantităţi mari de droguri, procurate constant din culturi proprii, amenajate în mai multe localităţi limitrofe de pe raza municipiului Timişoara, sau rezultate din cumpărarea directă din străinătate şi introducerea lor în ţară pe la punctele de trecere a frontierei.

„Nivelul al II-lea era format din dealerii intermediari, cu rol preponderent de a intermedia tranzacţiile între suspecţii de pe nivelurile I şi III, scop în care achiziţionau cantităţi mari de droguri de la suspecţii furnizori, pe care le comercializau mai departe, în principal către dealerii de la nivelul inferior, dar şi unui cerc propriu de clienţi“, se arată în comunicat.

Nivelul al III-lea era format din dealerii stradali care achiziţionau cantităţi de droguri de la suspecţii de la primele două niveluri, pe care le comercializau mai departe cercului lor de consumatori, explică procurorii.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara vor fi aduse în vederea audierii 80 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La activităţi participă şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Oradea şi Hunedoara, ai inspectoratelor de poliţie judeţene din Timiş, Arad, Caraş-Severin, precum şi jandarmi.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *