UPDATE: Percheziții ale DNA la Depoul CFR din Arad

Publicat de actualitati-arad in 10 Dec, 2014 | Parerea ta

garaProcurorii DNA au făcut percheziţii la depourile CFR Călători din mai multe orașe, printre care și Arad, într-un dosar de corupţie în care sunt vizate mai multe persoane cu funcţii de conducere din instituţii din Timiş.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă, că în dosarul privind fapte de corupţie şi asimilate celor de corupţie, au loc 48 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Timiş, Cluj, Braşov, Sibiu, Argeş, Prahova, Arad, Suceava, Galaţi, Iaşi şi Constanţa, dintre care 20 la instituţii publice şi restul la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane suspectate în această cauză.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că printre cele 20 de instituţii publice unde se fac percheziţii sunt Consiliul Judeţean Timiş, Direcţia Prestări Servicii din CJ Timiş, Asociaţia Dezvoltare Intercomunitară Apă – Canal Timiş (care funcţionează în sediul CJ) şi Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului Bucureşti.

De asemenea, au avut loc percheziţii la depourile CFR Călători din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Braşov, Sibiu, Ploieşti, Arad, Suceava şi Iaşi.

Procurorii au făcut percheziţii şi la locuinţa preşedintelui CJ Timiş, Titu Bojin, din comuna Remetea Mare, la locuinţa lui George Didilă din Bucureşti, şi la sediul SC Ecomet West SRL, tot din Capitală.

Titu Bojin a fost scos de mascaţi din sediul Consiliului Judeţean Timiş şi va fi dus la Bucureşti, pentru a fi audiat la DNA, în dosarul în care este suspectat de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Sursele judiciare au precizat că la DNA structura centrală va fi dus, cu mandat de aducere, şi Marcel Mihoc, consilier judeţean în CJ Timiş.

UPDATE

Potrivit unor documente ale procurorilor, obţinute de Mediafax, în toate cazurile, contractele au fost atribuite, la intervenţia lui Teodor Gavriş, fost director Tracţiune din CFR Călători, de către şefii depourilor companiei, firmei Ecomet West SRL, controlată de George Didilă.

După ce îi determina pe şefii depourilor să atribuie contracte firmei lui Didilă, Gavriş făcea demersurile necesare pentru ca subunităţile companiei feroviare să primească fondurile necesare achitării contravalorii produselor achiziţionate, susţin anchetatorii.

În toate contractele, produsele care trebuiau livrate de Ecomet West aveau preţuri supraevaluate, depourile CFR Călători fiind prejudiciate în total cu peste 191.000 de lei.

Astfel, Depoul Bucureşti a fost prejudiciat cu 19.304,83 de lei, Depoul Arad – cu 22.875,57 lei, Depoul Timişoara – cu 19.488,11 lei, Depoul Braşov – cu 22.190,40 lei, Depoul Sibiu – cu 18.915,26 lei, Depoul Galaţi – cu 15.368,78 lei, Depoul Cluj – cu 24.747,65 lei, Depoul Iaşi – cu 20.399,24 lei, Depoul Suceava – cu 19.799,16 lei şi Depoul Ploieşti Sud – cu 8.579,39 lei.

Din discuţiile purtate de către George Didilă, interceptate în cauză, a rezultat că acesta a stabilit cu Gabriel Telu Protopopu şi Teodor Alexandru Gavriş să îl sprijine în obţinerea unor contracte de furnizare cu mai multe depouri CFR din ţară. În 30 iunie, Gabriel Telu Protopopu l-a asigurat pe Didilă că lucrurile decurg normal: “Îţi spun eu, e ok”, potrivit documentelor procurorilor.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare