Penne cu dovlecei și busuioc

Publicat de actualitati-arad in 12 Mar, 2013 | Parerea ta

Ingrediente:

500 gr paste penne

400 gr sos roșii cu basilica (barilla)

4 dovlecei tăiați cubulețe

o ceapă tocată mărunt

o linguriță usturoi ras

câteva frunze de busuioc proaspat

2-3 linguri pătrunjel proaspăt tocat

3-4 linguri ulei măsline

sare, piper

Mod de preparare:

Fierbem paștele în apă sărată. Punem uleiul într-o crăticioară să se încălzească apoi punem ceapa la călit și usturoiul. Lăsăm puțin apoi adăugăm și dovleceii și călim la foc mic câteva minute dar având grijă să nu se topească dovleceii, să rămână “al dente” crocanți. Punem sare și piper, după care punem și sosul de roșii, amestecăm și mai lăsăm câteva minute (15 min). Luăm cu o paletă pastele și le punem în sosul de roșii, și putem adăuga și puțina apă în care au fost fierte pastele, amestecăm puțin și mai lăsăm cca 5 min. La urmă punem pătrunjelul și busuiocul tăiat mărunt, amestecăm iar și luăm de pe foc.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare