Ziarul electronic al arădenilor

Pecs ajută Aradul să fie Capitală Europeană a Culturii

ar pcOrașul Pecs din Ungaria va susține candidatura Aradului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, municipalitatea primind documentul oficial de susținere din partea partenerilor maghiari.

Viceprimarul orașului Pecs, dr. Ori Laszlo, a predat documentul, în cadru festiv, primarului Gheorghe Falcă, în deschiderea manifestărilor artistice organizate cu prilejul Zilei Orașului Pecs, în cadrul Zilelor Aradului.

Evenimentul a avut loc marți, la Sala Clio, unde a fost vernisată expoziția pictorului Herczeg Laszlo, din Pecs, oraș care a fost Capitală Culturală Europeană în anul 2010.

„Municipalitatea din Pecs este încrezătoare de reușita proiectului «Arad 2021» și pune la dispoziția partenerilor arădeni experiența de Capitală Culturală“, a spus Ori Laszlo, care a subliniat, totodată, oportunitățile pe care candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană le deschide pentru viitorul Aradului.

La rândul său, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, și-a exprimat aprecierea pentru modul în care a evoluat colaborarea de peste un deceniu dintre cele două orașe înfrățite.

„Documentul de susținere din partea orașului Pecs va fi parte a proiectului de candidatură «Arad 2021», care se va baza și pe o susținere financiară solidă și substanțială. Prioritizarea culturii în politicile publice este o evoluție firească în dezvoltarea Aradului, după ce orașul a fost nevoit mai întâi să se concentreze pe modernizarea infrastructurii și pe crearea de locuri de muncă“, a spus Gheorghe Falcă.

Municipiul Arad și-a anunțat intenția de a candida pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Din România și-au anunțat intenția de a candida pentru acest titlu mai multe orașe, printre care Timișoara, Cluj, Alba Iulia, Craiova, Iași, dar și București.

foto: Primăria Arad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.