PDL Arad cere demisia subprefectului Radu Stoian

Publicat de actualitati-arad in 28 Aug, 2013 | Parerea ta

raduDemocrat-liberalii arădeni solicită Guvernului să-l demită din funcție pe subprefectul Radu Stoian, afirmând că acesta „dă dovadă de exces de zel“, iar activitatea lui este „la limita legalității și chiar dincolo de ea“.

Prin intermediul unui comunicat de presă, cei de la PDL Arad susțin că „din dorinţa de a-şi servi stăpânii politici, Radu Stoian (foto) încearcă să impună obligaţii care nu sunt în sfera secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale, dând dovadă că este unealta perfectă a Partidului Conservator, formaţiune care l-a susţinut în funcţia de subprefect, o funcţie care prin lege este apolitică“.

„Subprefectul Radu Stoian a emis o adresă prin care solicită primarilor şi secretarilor să sesizeze Instituţia Prefectului cu privire la orice caz de incompatibilitate sau de conflict  de interese la nivelul unităţii administrativ teritoriale (UAT). PDL Arad consideră că cererea subprefectului Radu Stoian este ilegală deoarece secretarii UAT nu au competenţe legale de evaluare a declaraţiilor de avere şi de interese pentru persoanele prevăzute de lege, această atribuţiune revenind inspectorilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate (conform  art. 8, alin. 2 din Legea nr. 176/01.09.2013)“, au spus cei de la PDL Arad, care au adăugat că „decizia de suspendarea a primarului Adrian Ţoca nu este întâmplătoare şi nici singulară, deoarece subprefectul Stoian a recidivat“.

De asemenea, reprezentanții PDL Arad susțin că motivul invocat de Radu Stoian la suspendarea din funcție a primarului din Hălmagiu, Adrian Țoca, adică neparticiparea acestuia la ședințele Consiliului Local, arată că „subprefectul nu cunoaște legea“.

„Primarii nu sunt obligați să participe la ședințele de consiliu. De altfel, primarul Ţoca a contestat în instanţă suspendarea sa, iar până la pronunţarea instanţei, decizia subprefectului nu se aplică. Este de neînţeles faptul că subprefectul Stoian nu a avut acelaşi elan şi când a fost vorba de primarul din Zărand. De asemenea, s-a observat aceeaşi pasivitate şi în rezolvarea problemelor cetăţenilor din Zărand, adică lămurirea situaţiei juridice a terenurilor din această comună“, se mai menționează în comunicatul de presă a filialei PDL din Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare