PDL Arad: Candidaţii la europarlamentare trebuie să fie neimplicaţi în scandaluri

Publicat de actualitati-arad in 01 Feb, 2013 | Parerea ta

imagesCandidaţii la alegerile europarlamentare trebuie să aibă notorietate şi să nu fie implicaţi în scandaluri publice “care ar putea fi exploatate electoral de către contracandidaţi”, propun reprezentanţii PDL Arad.

Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, a declarat, vineri, că a transmis organizaţiei centrale a partidului un set de criterii propuse pentru stabilirea profilului viitorului candidat la alegerile europarlamentare, printre acestea numărându-se notorietatea viitorilor candidaţi, dar şi neimplicarea acestora în scandaluri publice “care ar putea fi exploatate electoral de către contracandidaţi”.

De asemenea, PDL Arad propune ca viitorii candidaţi “să aibă experienţă cu relevanţă europeană, realizări concrete într-un domeniu de activitate şi să vorbească bine cel puţin o limbă străină”.

Candidaţii ar urma să propună şi câte “un program cu obiective ambiţioase, dar realizabile, care să aducă României un plus de beneficii financiare şi de imagine”.

Pentru selecţia candidaţilor, filiala judeţeană propune sondaje de opinie la nivel local, regional sau naţional, cei clasaţi cel mai bine urmând să primească nominalizarea.

PDL Arad nu exclude nici varianta selecţiei interne în partid, respectiv voturi în mai multe etape, pe baza programului prezentat de fiecare candidat.

Referitor la numele candidaţilor propuşi, PDL Arad nu a luat nicio decizie. “Nu am stabilit niciun candidat. Aşteptăm definitivarea criteriilor la Bucureşti, pe baza propunerilor trimise din toată ţara”, a spus Seculici.

Totuşi, surse din filiala judeţeană afirmă că ar urma să fie propus fostul deputat PDL de Arad Lucian Riviş Tipei.

Conform acestora, arădeanul Iosif Matula, care se află la finalul mandatului de europarlamentar, nu ar mai intenţiona să candideze, iar Tipei ar avea susţinerea cea mai mare, inclusiv a primarului Gheorghe Falcă.

Matula a spus că a luat o decizie, însă nu o va anunţa decât în forurile partidului “la momentul oportun”.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a solicitat tuturor filialelor partidelor susţinerea pentru a candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, la alegerile din 2014.

Preda amintea, într-o postare pe blogul său, că BPN al PDL a solicitat în urmă cu două săptămâni elaborarea unor criterii pentru stabilirea candidaturilor la alegerile din 2014 pentru Parlamentul European.

sursa: Mediafax

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare