Ziarul electronic al arădenilor

Paturi pentru copii și adulți, donate Spitalului Județean Arad

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a primit, donații constând în paturi pentru copii și pentru adulți.

Donațiile au fost făcute datorită bunei colaborări dintre Asociația „Înțelege Autismul” Arad și Asociaţia Internationales Bildungs-und Sozialwerk e.V. Germania, condusă de prof. univ. dr. h.c. Heinrich Schnatmann.

Președintele Asociației arădene, profesor Laura Chîlnicean, mămică la rândul ei, a înțeles care sunt problemele cu care se confruntă secțiile de copii din cadrul spitalului arădean, iar pentru a veni în sprijinul acestora dar nu numai, a luat legătura cu o asociație de profil din Germania.

„Înţelegând că este binevenit orice ajutor în îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare a pacienţilor din Spitalul Judeţean Arad, ne bucurăm foarte mult că prin intermediul Asociaţiei «Înţelege Autismul» am reuşit să venim în sprijinul acestor nevoi, chiar şi într-o mică măsură.

Grija pentru copii este o prioritate atât pentru asociaţia noastră, cât şi pentru partea germană şi de aceea, graţie Asociaţiei de utilitate publică Internationales Bildungs-und Sozialwerk e.V. condusă de d-nul prof. univ. dr. h.c. Heinrich Schnatmann, care a răspuns încă o dată, cu toată deschiderea şi înţelegerea solicitării noastre, a fost posibilă trimiterea din Germania, ca ajutor umanitar, a unei donaţii constând într-un număr de 45 de paturi de îngrijire şi 13 paturi nou-născuţi, destinate dotării spitalului, pentru mamă şi copil”, a declarat prof. Laura Chîlnicean, preşedinte Asociaţia “Înţelege Autismul” Arad.

Mai mult decât atât, președintele Asociației ”Înțelege Autismul” Arad, își dorește ca şi pe viitor să se menţină colaborarea cu spitalul, iar acest transport să fie urmat şi de altele, în limita posibilităţilor.

De cealaltă parte, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad mulțumește pentru donațiile primite, atât asociației arădene cât și asociației din Germania.

„Le mulțumim pentru ajutorul acordat și mai ales pentru faptul că s-au îndreptat înspre o secție de copii. Trebuie să precizez că donațiile sunt cu atât mai mult binevenite cu cât în perioada următoare vor avea loc lucrări de reabilitare în cadrul Compartimentului Boli Infecțioase Copii, iar la finalul acestora vom putea spune că micuții ce vor fi internați aici dar și aparținătorii vor avea condiții hoteliere decente. Mulțumim pentru interesul și ajutorul acordate și ne dorim, în continuare, o bună colaborare între spital și Asociația Înțelege Autismul”, a declarat ec. Carmen Lucuța, manager interimar al  SCJU Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de SCJU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.